Actualitate
O suedeză, absolventă de Medicină, a deschis o clinică la Cluj-Napoca: „Vreau să contribui la dezvoltarea societății prin tot ce am de oferit!”
Nastaran Khaledi, o tânără de origine persană, crescută în Suedia și stabilită în România, a decis să deschidă o clinică de medicină estetică la Cluj-Napoca.
O suedeză absolventă de Medicină a deschis o clinică la Cluj-Napoca: „Vreau să contribui la dezvoltarea societății!”, foto: Facebook Ambasada Suediei din BucureștiÎn urmă cu zece ani, Nastaran a hotărât să studieze la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, facultate la care este înscrisă în prezent și sora ei, Nadia. Perioada studenției a fost una grea, dar minunată, spune tânăra, care afirmă că a cunoscut oameni din toate colțurile lumii și a fost educată de cei mai buni profesori și doctori din România.
„În ultimul an de facultate, l-am întâlnit pe viitorul meu soț, Mihai. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că mă voi îndrăgosti de un bărbat român, însă sunt recunoscătoare fiindcă soarta mi-a surâs. Mihai mi-a arătat România dintr-o cu totul altă perspectivă: mi-a arătat cultura țării, obiceiurile, mâncarea tradițională, dansurile românești, lucruri pe care trebuie să le experimentezi pe propria piele. Am văzut câmpiile verzi, peisajele și natura României”, mărturisește Nastaran, într-o postare publciată pe pagina oficială a Ambasadei Suediei din București.
„Am decis că trebuie să împărtășesc cu el și tradițiile și obiceiurile suedeze: köttbullar (chiftele) cu cartofi fierți și gem de merișoare a devenit mâncarea noastră favorită. Dragostea mea pentru Mihai a crescut și am decis să am două case: una în Cluj-Napoca și una în Borås, Suedia. Fiind antrepenor și doctor, am decis să deschid două clinici de medicină estetică: una în Cluj-Napoca, România și una în Borås, Suedia. Odată cu trecerea anilor, două lucruri au crescut constant: dragostea pentru Mihai și afacerea mea”, își continuă povestea tânăra.
Rudele și apropiații din Suedia s-au întrebat de multe ori dacă va merge vreodată înapoi, însă un om înțelept, tatăl ei, i-a spus: „nu contează unde locuiești, atât timp cât ești fericită”. Așa că a decis să rămână în Transilvania. Visul ei este să contribuie la dezvoltarea societății românești prin tot ceea ce are de oferit.
CITEȘTE ȘI: Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca a primit acreditarea internațională pentru calitatea educației