Actualitate

Escroacă prinsă după ce s-a folosit de copiile buletinelor găsite într-o cameră de hotel în Cluj

O tânără de 28 de ani riscă ani grei de pușcărie după ce s-a folosit de identitatea unei femei în scopuri proprii.

Escroacă prinsă după ce s-a folosit de copiile buletinelor găsite într-o cameră de hotel din Cluj Escroacă prinsă după ce s-a folosit de copiile buletinelor găsite într-o cameră de hotel din Cluj

Luni, 18 noiembrie a.c., poliţisti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare două mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi tentativă la fraudă informatică.

La data de 12 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 9 au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că o persoană necunoscută, folosindu-se de copia cărţii sale de identitate, a comandat un telefon mobil precum și un abonament de pe site-ul unei companii de telefonie mobilă, prejudiciul fiind estimat la 4.500 de lei, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.


Din cercetări a rezultat că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de către o tânără în vârstă de 28 de ani. La data de 18 noiembrie a.c., aceasta a fost prinsă în flagrant de poliţişti în timp ce primea un telefon comandat anterior prin substituirea în fals a identităţii altei persoane, după plasarea unei comenzi online la o companie de telefonie mobilă.

În urma investigaţiilor efectuate a rezultat că tânăra, prin falsificarea unor copii ale unor cărţi de identitate, pe care le-a găsit într-o cameră de hotel din municipiul Cluj-Napoca în vara anului 2019, cu ocazia participării la un festival de muzică, ar fi plasat comenzi online după care se prezenta şi ridica telefonul mobil, atribuindu-şi o identitate falsă.


Tot la data de 18 noiembrie a.c., au fost efectuate două percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, în urma cărora au fost ridicate mai multe cartele, ce ar fi fost folosite în realizarea activităţii infracţionale. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi tentativă la fraudă informatică, cu tânăra în stare de reţinere, urmând a fi prezentată magistraţilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celei în cauză.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.


„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai transmit reprezentanții Poliției Române.

abonare newsletter