Actualitate

Ce îi deranjează pe clujeni? Cele mai frecvente reclamații trimise la Primărie

În urmă cu 3 ani, Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziția clujenilor o aplicație prin intermediul căreia pot transmite sesizările direct către municipalitate. Uneori, Primăria mai și răspunde.

Pe My Cluj cetățenii scriu zilnic zeci de reclamații din toate categoriile. În ultimele două zile, cele mai multe plângeri se referă la iluminatul public, transportul în comun și parcările neregulamentare.

Iluminatul public pare să fie una dintre cele mai mari probleme ale clujenilor:


Pe strada Albac s-a extins iluminatul public ceea ce este laudabil, mai puțin faptul că pe partea cu numerele pare nu arde nici un bec, iar pe partea impară unele ard altele nu”.

Să continuați iluminatul public de pe strada Donath până la tabla cu Florești. Circulă mulți oameni pe jos în zona aceasta, sunt multe mașini care merg cu viteză și drumul este foarte îngust”.


Iluminat inexistent/foarte slab în parcul de copii din capătul străzii Taberei. A venit sezonul rece și după orele 17-18 practic părinții cu copiii nu se pot bucura de parc după-masa în sezonul rece”.

Revin cu solicitarea amplasării unui lampadar de iluminat public în dreptul scării 1 de pe Aleea Clăbucet 11. Efectiv nu vezi scările când ieși noaptea din bloc... Am mai făcut solicitarea cu luni în urmă, dar s-a tratat cu nepăsare”.


Iluminatul public lipsește cu desăvârșire pe strada Fabricii, chiar pe sub podul de la Clujana. În special seara, mi se pare periculos să treci prin acea zonă, și mai ales dacă este un copil sau o femeie care face asta, poate oricând sa fie o victimă a unui abuz. Spun acest lucru deoarece zona nu este foarte circulată de către pietoni, iar adesea în acea zonă pot fi observați oameni dubioși care cer o țigară sau bani, și care uneori devin insistenți dacă nu le dai ceea ce cer”.

Traficul și mijloacele de transport în comun, puncte nevralgice

O altă problemă a Clujului este traficul, iar de aici apar o serie de alte probleme dintre care cea mai gravă este lipsa locurilor de parcare. Clujenii ajung să parcheze mașinile pe trotuare sau pe spațiile verzi.  Ce au reclamat clujenii?


Strada Someșul vis-a-vis de nr. 3. Trotuar complet blocat de mașinile parcate”.

Mașini parcate pe Strada Pasteur începând din sensul giratoriu de pe strada Zorilor și până la intersecția cu strada Ciresilor, zonă cu indicator: oprirea interzisă. Rog trimiterea unor echipaje calificate referiror la regulile rutiere aplicate pe acel sector de drum”.


Strada București 49-51. Din nou mașini parcate pe trotuar”.

Strada Crinului, o bandă blocată de mașini parcate neregulamentar”.

Deși în Cluj-Napoca se vorbește despre asigurarea confortului pasagerilor, de la condiţiile de călătorie până la unda verde în trafic pentru autobuze, cetățenii tot par să fie nemulțumiți de mijloacele de transport. Acestea sunt doar o parte din neumulțumirile oamenilor:

Sunt în stiația de pe strada Memorandumului. Aștept busul numărul 1 de mai bine de 25 de minute. Cred că este peste măsură. Mai mult, nici numărul 52 care ar merge înspre aceeași direcție, Piața 1 mai, nu a venit deloc în acest timp. Consider acest fapt absolut supărător si dezamăgitor”.

Avem marea rugăminte de a comunica CTP faptul că pe linia 3 sunt prea mari intervalele la care vine troleibuzul. Pe lângă aceasta, de foarte multe ori nu se respectă programul și în ultimele 2 săptămâni am așteptat în Piața Mihai Viteazu pentru linia 3 și 20 de minute. Pe de altă parte, cred că este singura linie de troleibuz unde nu se introduc niciodată pe linie troleibuzele lungi ci doar cele scurte care sunt efectiv insuficiente pentru această zonă. Este foarte frustrant pentru călători să aștepte 20 de minute după troleibuz și când se deschid ușile să nu poată să urce din cauza faptului că sunt pline”.

Vă rugăm ca liniile 19 și 42 să aibă un program mai des (dimineața și seara mai ales te urci cu greu de pe Mehedinți) și o stație în zona Denver, ne-ar ajuta pe cei ce locuim în zona Izlazului, Frunzișului să nu stăm doar la linia 7 care oricum are program scurt seara până la ora 20. De multe ori venind de la Palatul Copiilor, cu copiii de la activități, care se termină în jurul orei 20 nu mai prindem 7 și de la stația Grădini Mănăștur e mai departe decât Izlazului”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter