Actualitate

Primul centru metropolitan pentru victimele violenței domestice din România, înființat la Cluj

Primul centru metropolitan pentru victimele violenței domestice din România care oferă servicii pentru 200 de persoane, a fost deschis la Cluj. Centrul a fost înființat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.

Directorul acestuia, Zoltan Coraian, a declarat că noul centru va acorda sprijin juridic și psihologic victimelor, dar va derula și o activitate de prevenție.

„Am înființat la Cluj-Napoca primul centru metropolitan de consiliere pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice din România, psihice și fizice, care oferă servicii sociale specializate pentru peste 200 victime ale violenţei domestice provenind din Cluj-Napoca și 19 comune care fac parte din Zona Metropolitană Cluj. Încercăm să sprijinim aceste victime din punct de vedere juridic și psihologic, să facem prevenție prin implicarea polițiștilor și asistenților social. Proiectul se va derula pe 28 de luni, valoarea sa fiind de 1,8 milioane de lei, finanțare din fonduri europene”, a spus Coraian.


Adrian Răulea, specialist al asociației, a declarat la rândul său că în centru se va oferi consiliere pentru victimele violenței domestice între soți, dar și a violenței în cazul copiilor.

„În cadrul centrului se pot sprijini victimele violenței domestice în obținerea certificatelor medico-legale, estimăm că putem sprijini cam 100 de persoane, inclusiv prin plata acestui certificat”, a subliniat Răulea.


Proiectul prevede și instruirea a 40 de asistenți din cadrul Zonei Metropolitane Cluj în domeniul intervenției în criză în cazurile de violență domestică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter