Actualitate

Autoritățile îi caută pe cei care au transformat Parcul Est în depozit de gunoi

Poliția Locală îi caută pe cei responsabili de depozitările ilegale din Parcul Est. Activiştii de mediu au descoperit noi depozitări ilegale de deșeuri provenite din construcții în Parcul Est (zona străzii Bulandra, pârâul Becaș) şi cer autorităţilor să facă curățenie în zonă.

„Cu toate măsurile pe care noi le luăm se pare că încă avem cetățeni în municipiu care nu au înțeles că aceste deșeuri trebuie să fie duse la rampele de gestionare a deșeurilor și le aruncă în diferite locuri și pe spațiile verzi din oraș. Anul trecut, au fost aplicate 944 de sancțiuni în valoare de 968.000 de lei în 689 de cazuri pentru depozitări necontrolare de deșeuri de mari dimensiuni care au însumat aproape 1000 de tone.  Vă dați seama ce cantitate uriașă și cei care aruncă aceste deșeuri se axează pe zonele periferice, pe zonele verzi. Sigur că și în cazul Parcului Est noi facem cercetări la această oră și sperăm ca în cel mai scurt timp să putem să-i identificăm pe cei care au dus aceste deșeuri, să luăm măsurile de sancționare și complementar cu curățarea zonei. Sunt persoane care ignoră total legea”, a declarat Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj.

Deputatul Adrian Dohotaru împreună cu membrii asociației SOS Parcul Est se luptă deja de ani de zile pentru amenajarea celui mai mare spațiu public verde al orașului, întins pe 66 de hectare. Deputatul susține că acest lucru este vital pentru o zonă în care se ridică blocuri la foc continuu.


Acesta a trimis mai multe sesizări, atât la Garda de Mediu, cât şi la Primăria Cluj-Napoca, în care a cerut factorilor responsabili să facă curăţenie în zonă.

“Sunt zeci de gropi ilegale în Parcul Est, la marginea drumului. Parcul Est, propus de asociația Societate Organizată Sustenabil, este depozit de deșeuri. Primăria a acceptat parcul, un concurs pentru amenajarea sa, dar va dura ani de zile până se va face. Până atunci, vrem păstrarea curățeniei în zonă Cer Gărzii de Mediu să constate gropile de depozitare ilegală. Cer RADP să curețe zona din administrare și deșeurile aruncate la marginea străzii Bulandra. Cer Primăriei să închidă strada Bulandra, să pună barieră cu cartelă pentru RADP și rezidenți, dar și să transforme zona în alee pietonală și ciclistă spre Baza Sportivă Gheorgheni", se arată în sesizare.

abonare newsletter