Actualitate

Brutarii din Sri Lanka și angajarea lor la Cluj. Tișe spune că nu e baron. De ce se comportă ca unul?

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, declara recent că se gândeşte să îi contacteze pe cei doi brutari din Sri Lanka, angajaţi în Ditrău, pentru a le da un loc de muncă la una dintre instituţiile locale. Acesta a revenit asupra declarației.

„Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o brutărie din Ditrău, judeţul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi această situaţie îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Am decis ca luni dimineaţă să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că îşi vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Cluj – societăţile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania”, a scris Tişe pe pagina sa de Facebook.

Între timp, președintele forului județean susține că nu e „stăpânul” societăților din subordinea Consiliului Județean, iar dacă cei doi brutari vor decide să vină la Cluj vor da concurs pe posturile unde se vor angaja.


„Clujul e un model pentru ceea ce înseamnă toleranță și bună înțelegere între oameni, fie că vorbim de români, maghiari, germani, romi, oferta noastră a fost simplă. Haideți la Cluj și veți găsi locuri de muncă. (...) Din păcate, ieri am încercat să îi contactăm și vom continua să îi căutăm. Există o reticență a autorităților, a patronilor unde lucrează ei, în prezent se dorește o liniștire a subiectului. Nu este vorba despre faptul că i-aș lua eu să îi angajez la stat că așa doresc eu, că doar nu sunt stăpânul acestor societăți de stat. Există societăți private și chiar de stat care au o anumită procedură în angajare. Eu nu sunt baronul societăților din subordine ca să iau pe cineva să îl angajez cu mânuța mea fără să aibă procedura pe care o parcurge orice persoană. Am zis că la Clujana sau Agro Transilvania și-ar găsi loc de muncă necalificată pe care nu oricine vrea s-o facă astăzi”, spune Alin Tișe.

Între timp, cei doi brutari din Sri Lanka vor rămâne la brutărie şi vor continua să facă pâine pentru localnicii din Ditrău, a declarat Kollo Katalin, care administrează, împreună cu soţul ei, brutăria din Ditrău. Proprietarul brutăriei se oferise, iniţial, să îi mute pe cei doi din procesul de producţie. Patronii susţin că a fost vorba despre o „neînţelegere”.


CITEȘTE ȘI

Gargară electorală?! Tișe promite să angajeze „brutarii din Sri Lanka” la firmele Consiliului Judeţean, de parcă ar fi „moșia lu' tată-so”

abonare newsletter