Actualitate
Primăria pune la bătaie 1,3 mil. € pentru reparația aparatelor de joacă în Cluj-Napoca
Municipalitatea a lansat o licitaţie pentru reparația și întreținerea aparatelor de joacă din oraș.
Primăria pune la bătaie 1,3 mil. € pentru reparația aparatelor de joacă și de fitness în Cluj-NapocaPrimăria municipiului Cluj-Napoca a lansat o licitație pentru reparațiile și întreținerea aparatelor de joacă și a dotărilor urbane existente pe raza municipiului Cluj-Napoca. Ofertele se pot depune până în data de 26 martie, iar valorea totală estimată a contractului se ridică la suma de 6.151.090 lei (peste 1.290 milioane de euro).
Potrivit caietului de sarcini, fiecare serviciu de montare, reparații sau recondiționare a aparatelor de joacă și a altor dotări urbane va fi justificat cu imagini realizate la începutul și la finalul serviciului, fotografiile urmând a sta la baza proceselor finale de recepție pe care le vor însoți, împreună cu certificatul de garanție, semnat și ștampilat, pentru fiecare amplasament în parte.
Vor fi reparate mobilierul urban și echipamentele de joacă (înlocuit elemente de plexiglas și policarbonat, montat lanț leagăn, confecționări și montat rigle etc.), vor fi executate reparații specifice aparatelor de fitness în aer liber (înlocuiri rulmenți, înlocuiri inel de siguranță, înlocuiri de șezut scaun etc.), dar va fi montat și mobilier urban, respectiv vor fi efectuate diverse servicii, precum înlocuirea plasei textile la terenurile sportive, înlocuirea pavajului de cauciuc sau curățarea prin metode mecanice sau chimice a suprafețelor de beton, piatră ori plastic.
Pentru marea majoritate a serviciilor solicitate de municipalitate, firma care va câștiga licitația se angajează să ofere cel puțin un an garanție. Conform anunțului publicat în sistemul electronic al achiziţiilor publice (SEAP), durata contractului se întinde pe 24 luni.
Firma care va câştiga licitaţia trebuie să aibă cel puțin două autoutilitare cu 6 locuri + șofer și minim 2,5 tone capacitate de transport, cel puțin trei generatoare de curent, minim două aparate de sudură electrice, minim un electropicamer, două mașini de găurit și două flexuri. De asemenea, la revigorarea parcurilor și terenurilor de joacă din Cluj-Napoca vor lucra cel puțin doi maiștri autorizați, doi sudori, doi lăcătuși, doi vopsitori, doi zidari și minim cinci muncitori calificați.
„Având în vedere că activitatea de reparații și întreținere a aparatelor de joacă și a dotărilor urbane este una permanentă, aceasta poate fi derulată doar ca punct de lucru la locul de desfășurare a activității, adică pe raza municipiului Cluj-Napoca, ținând cont și de faptul că va fi necesar a presta anumite servicii specifice care nu pot fi realizate în teren”, se mai arată în caietul de sarcini.