Actualitate

Voluntarii CERT au ajutat familiile din satele izolate și în acest an

În ciuda măsurilor de distanțare socială atât de necesare în aceasă perioadă, voluntarii CERT Transilvania s-au urcat în mașinile lor off-road și au livrat 52 de pachete pentru familiile care locuiesc în satele izolare din Munții Apuseni.

Sursă foto: Facebook CERT Transilvania Voluntarii CERT au ajutat familiile din satele izolare și în acest an Sursă foto: Facebook CERT Transilvania Voluntarii CERT au ajutat familiile din satele izolare și în acest an

Într-o lume pe care unii au văzut-o doar la televizor sau de care alții s-au bucurat când au dat peste ea întâmplător prin vreo drumeție mai lungă prin munți, locuiesc sute de suflete care nu au mai coborât de pe munte de zeci de ani. Oameni singuri, care nu au mai avut cu cine schimba o vorbă cine știe de cât timp. Este vorba despre oamenii care locuiesc în satele izolate din Munții Apuseni. Acești oameni însă nu au fost uitați, fiindcă de câțiva ani, voluntarii CERT Transilvania îi ajută, în special în perioada sărbătorilor de iarnă și a sărbătorilor pascale.

Anul acesta, după ce timp de mai multe săptămâni s-au ocupat de strângeri de fonduri și de realizarea unor porți de decontaminare la spitalele clujene, au pregătit 52 de pachete care au ajuns înainte de Paști la sufletele care locuiesc  în munți.


Voluntarii CERT însă au creat o legătură cu oamenii de la munte pe care îi ajută, iar anul acesta a fost mai greu fără atât de multe povești și fără îmbrățișări. Pachetele pregătite însă și-au atins scopul: au adus fericire pe chipurile tinerilor și bătrânilor. Pe lângă că au livrat pachetele, voluntarii CERT și-au mai făcut timp să se bucure de fericirea copiilor și să crape lemne pentru o bătrânică pe care au lăsat-o puterile.

„De 11 ani urcăm la munte, fără excepție de Paști și de Crăciun, pentru a duce speranță familiilor nevoiașe și bunicilor singuri și bolnavi. De 11 ani , 130 de familii din zonele izolate ale Apusenilor ne primesc în casele lor cu bucurie, de 11 ani copiii cresc frumos sub ochii noștri, de 11 ani ascultăm poveștile impresionante de viață ale bunicilor. Restricțiile din această perioadă ne-au determinat să amânăm acțiunea umanitară tradițională de Paști și să ne adaptăm rapid. În condiții de maximă siguranță, am pregătit 52 de pachete cu alimente și le-am oferit dragilor noștri aflați în situațiile cele mai dificile, izolați și fără sprijin. Nu ne abandonăm bunicii oricât de grele ar fi vremurile pe care le trăim! Așteptăm cu nerăbdare sfârșitul perioadei de criză când îi vom putea îmbrățișa pe toți din nou, iar Umanitara de Paști se va transforma în Umanitara Bucuriei”, au transmis voluntarii CERT Transilvania.


Citește și:

Dincolo de civilizaţie. Satele de lângă Cluj, la secole distanţă de România. Cum reuşesc nişte clujeni cu suflet mare să aducă bucurie bătrânilor din creierul munţilor

 

abonare newsletter