Actualitate

S-au săturat de sparanghel. Muncitorii plecați în Germania de pe Aeroportul Cluj VOR ACASĂ: „Nu vrem să MURIM pe capete!”

Românii care au plecat acum zece zile de la Cluj în Germania spun că trăiesc un veritabil coșmar. Mulți dintre ei sunt din zone aflate în carantină, din județul Suceava, grav afectat de coronavirus.

S-au săturat de sparanghel, muncitorii din Germania vor acasă. „Nu vrem să MURIM pe capete!” S-au săturat de sparanghel, muncitorii din Germania vor acasă. „Nu vrem să MURIM pe capete!”

Muncitorii spun că nemții nu par să respecte condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și că li s-ar fi transmis că, în cazul unor controale ale polițiștilor, să spună că totul este în regulă. Cazați în apropiere de Bad Krozingen, locul unde și-a pierdut deja viața un bărbat în vârstă de 57 de ani, muncitorii – majoritatea din Suceava – mărturisesc că stau și câte cinci într-o singură cameră.

„Au închis porțile firmei și au pus bodyguard”


„Sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. (...) Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete!”, a povestit, pentru Monitorul de Suceava, o femeie plecată la cules de sparanghel.

CITEȘTE ȘI:


Cum au fost întâmpinați în Germania muncitorii români plecați din Cluj

Potrivit acesteia, în fermă sunt circa 500 de muncitori, majoritatea din diverse zone ale județului Suceava, veniți și din zone considerate focare de infecție, precum Pătrăuți și Suceava. Femeia spune că li s-ar fi tot zis că va veni un medic să îi testeze, dar nu a ajuns nimeni să ia măcar temperatura lor sau să vadă ce se petrece cu românii veniți în speranța unui trai mai bun.

„Săpunul este limitat!”

Femeia a realizat mai multe fotografii în care reclamă și condițiile de cazare, inclusiv faptul că, de vineri seară, ar fi rămas și fără gaz. Muncitorii stau câte 3, 4 sau 5 într-o cameră, dar la început au stat și câte 7, astfel încât pericolul de transmitere a bolii a fost și rămâne unul major. Potrivit acesteia, oamenilor le este teamă să sune la Ambasada României, iar reprezentanții firmei sucevene prin intermediul căreia au ajuns în Germania le-ar fi transmis „să-și vadă de lucru”.


„Săpunul este limitat, dușurile sunt la comun, iar toaletele nu au încuietori. Aici nu spune nimeni nimic, se ascunde totul, stăm stresați, tot auzim că sunt din ce în ce mai mulți oameni în izolare. Oamenii tușesc, lucrăm cu mâinile în apă rece și nici nu mai știm ce să credem. (...) V-aș ruga din toată inima să rămân anonimă pentru că mi-e frică. Vă rog să ne ajutați, cerem un ajutor umanitar! Vrem acasă!”, este mesajul disperat de la românii din Bad Krozingen.

CITEȘTE ȘI:


Cum au ajuns muncitorii sezonieri să se înghesuie pe Aeroportul Cluj. Arafat: „Nimeni nu a crezut că vor fi chemați 2.000 într-o singură zi”

 

Condiții INUMANE pentru muncitorii români plecați „la sparanghel” în Germania: incertitudine, BANI PUȚINI și IZOLARE. Dacă se îmbolnăvesc POT FI TRIMIȘI ACASĂ!

 


Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus. De ce nu s-au respectat regulile de DISTANȚARE SOCIALĂ?

 

abonare newsletter