Actualitate

Patru noi ventilatoare mecanice pentru bolnavii de Covid-19 au ajuns la Cluj

Voluntarii care fac parte din grupul „Un Singur Cluj” au reușit să achiziționeze trei ventilatoare, iar unul a fost cumpărat de Spitalul Județean de Urgență Cluj.

Patru noi ventilatoare mecanice pentru bolnavii de Covid-19 au ajuns la Cluj Patru noi ventilatoare mecanice pentru bolnavii de Covid-19 au ajuns la Cluj

Un ventilator achiziționat de Spitalul de Urgență și alte trei cumpărate de voluntarii inițiativei Un Singur Cluj, din donații, vor ajunge în spitale. Cele patru ventilatoare mecanice au fost cumpărate cu ajutorul celor de la Un Singur Cluj. Trei dintre ele din donațiile făcute de clujeni și de firmele din oraș.

Voluntarii inițiativei și-au propus să faciliteze achiziționarea a 50 de ventilatoare din fondurile spitalelor din Cluj și a altor 10 din donațiile făcute de clujeni.


„Patru noi ventilatoare comandate sau facilitate de Un Singur Cluj au ajuns în oraș. Unul este achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Cluj, iar celelalte trei de către noi, din donațiile voastre”, au transmis voluntarii.

 


Săptămâna trecută, 10 astfel de aparate de ventilare mecanică, necesare pacienților internați în secțiile de anestezie și terapie intensivă, a căror achiziție a fost facilitată de Un Singur Cluj, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase. Apratele au fost achiziționate din bugetul unității sanitare.

Grupul „Un singur Cluj” a reușit să adune într-o lună de când a fost înființat 925 de mii de lei pentru a acoperi nevoile spitalelor și pentru a putea răspunde rapid la solicitările insituțiilor medicale, ale autorităților publice, dar și ale grupurilor civice.


Cea mai mare parte a sumei, adică peste 625 de lei, s-a adunat cu ajutorul a 34 de sponsori, o altă parte au fost adunați cu ajutorul unor „bilete de solidaritate”, adică din donațiile a 3.780 de persoane cu suflet mare care au dat din puținul lor pentru binele comun.  De asemenea, au existat și 18 parteneri care nu au donat bani, însă au ajutat cu diverse servicii, iar valoarea totală a acestor ajutoare a fost de 74.000 de lei.

Platforma „Un Singur Cluj” este inițiată de către festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF și Untold, organizațiile Centrul Cultural Clujean și Asociația pentru Relații Comunitare, împreună cu Primăria, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Județului Cluj. Alte 50 de organizații clujene s-au alăturat deja demersului, care este deschis în continuare tuturor celor interesați să contribuie.


„La Cluj-Napoca există o echipă comună, formată din autorități, societate civilă, mediu de afaceri, universități, culte religioase care trag în aceeași direcție. În acest sens, salut ceea ce s-a constituit în acest moment, e vorba de un consorțiu de asociații și fundații, peste 50, printre care se numără festivaluri, clustere, universități, tot ce înseamnă societate civilă în orașul acesta, care din proprie decizie a luat inițiativa de a se constitui într-o structură organizată, în parteneriat cu Prefectul Județului Cluj, cu Consiliul Județean Cluj și cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, toți sub o singură siglă: Un singur Cluj!”, a declarat primarul Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


„Un singur Cluj” a reușit să adune peste 900 de mii de lei într-o singură lună

 

 

 

abonare newsletter