Actualitate

Bugetarea participativă ar putea suferi modificări. Cum va fi realizat procesul în 2020?

Implementată pentru prima dată la Cluj-Napoca în 2013, sub forma unui proiect-pilot, procesul Bugetării participative ar putea fi schimbat.

bugetarea-participativa-ar-putea-avea-modificari-cum-va-fi-realizat-procesul-in-2020 bugetarea-participativa-ar-putea-avea-modificari-cum-va-fi-realizat-procesul-in-2020

În decembrie 2019, Primăria municipiului Cluj-Napoca a obținut „premiul de excelență în guvernare locală participativă”. La acea vreme, primarul Emil Boc sublinia faptul că administrația locală din Cluj-Napoca este prima din România care a implementat și implementează proiecte de Bugetare participativă. Acum, edilul anunță că ar putea avea loc modificări pentru programul din acest an.

„Vom lua o decizie în perioada următoare, sunt două propuneri. În primul rând, de a modifica regulamentul și de a-l face mai accesibil, în al doilea rând, de a continua în formele tradiționale. Vom lua o decizie în perioada următoare, nu am luat încă decizia finală, ne preocupăm să le implementăm pe proiectele existente. Probabil, vom ajusta astfel încât să ținem cont de toate opiniile exprimate de public”, a precizat Boc, într-o intervenție telefonică.


În luna februarie, în prezența comisarului european pentru Politici de coeziune și reformă, Elisa Ferreira, și a altor oficialități europene, edilul a prezentat, în cadrul Conferinței „Engaging Citizens for Good Governance în Cohesion Policy”, modelele Clujului de bună practică în domeniile Bugetării participative și ale activității Centrului de Inovare și Imaginație Civică.

Ediția din 2019 a procesului de Bugetare participativă s-a sfârșit cu alte 15 inițiative votate de clujeni. De-a lungul anilor, zeci de proiecte au fost propuse de cetățeni, însă doar câteva au fost implementate cap-coadă. Primarul Emil Boc susține că, deși apreciază ideile clujenilor, multe dintre ele necesită mult timp pentru a prinde viață.


CITEȘTE ȘI:

Boc, încântat de ideile clujenilor. Revitalizarea Canalului Morii, printre proiectele apreciate
 

abonare newsletter