Actualitate

Rețetă găluște cu caise sau Gomboți cu caise. Desertul preferat în lunile de vară

Găluștele cu prune sunt favoritele multor români, însă la fel de bine iese și o rețetă de găluște cu caise sau Gomboți cu caise în sezonul de vară.

Rețetă găluște cu caise sau Gomboți cu caise. Desertul preferat în lunile de vară Rețetă găluște cu caise sau Gomboți cu caise. Desertul preferat în lunile de vară

Cel puțin la fel de bună este și rețeta de găluște cu caise cu fructe proaspete, delicioase, aromate, dar și aspectuoase. Cele mai multe gospodine improvizează, însă rețeta clasică conține câteva ingrediente de bază.

Rețeta de găluște cu caise conține următoarele ingrediente

    500 grame cartofi


    100 grame făină

    50 grame unt topit


    2 ouă

    20 de caise mici


    150 grame zahăr

    4-5 plicuri zahăr vanilat


    120 grame pesmet

    30 ml ulei


    sare

Mod de prepare Găluște cu caise sau Gomboți cu caise

Pentru început spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Ulterior curățăm cartofii și îi pregătim ca pentru piure după care adăugăm untul topit și praf de sare. Lăsăm cartofii să se răcească, iar între timp amestecăm cele două tipuri de zahăr din lista de ingrediente.

E foarte important să alegem caise mai mici și nu foarte coapte după care le vom spăla bine și le uscăm cu un prosop de hârtie. Următorul pas este îndepărtarea sâmburilor și se umplu cu zahăr.

Între timp vom pune o tigaie pe foc cu ulei încins și începem să rumenim bine pesmetul după care îl lăsăm să se racească și îl amestecăm cu restul de zahăr.

În piureul de cartofi realizat la încep vom adăuga ouăle și făina din care va rezulta un aluat ușor lipicios. După ce am adăugat toate ingredientele vom forma găluștele cu mâinile înfăinate. E important să nu facem găluștele nici prea mari, dar nici prea mici și să adăugăm în interiorul lor câte o caisă.

După ce am realizat găluștele, ele vor fi puse la fiert în apă cu sare și le lăsăm să fiarbă până când se ridică la suprafață.

După ce le scoatem le trecem prin pesmet și zahăr, iar ultimul pas este așezarea pe platouri. Găluștele cu caise sau Gomboți cu caise se pot mânca rei sau calde în funcție de preferința fiecăruia.

Citește și:

Cartofi țărănești de post. Rețetă veche, tradițională din Ardeal

 

Chiftele la cuptor. Reteta de post de chiftelute pufoase de legume

 

abonare newsletter