Actualitate

Adevărul ascuns despre conopidă. Ce greșeală fac toți românii în ceea ce privește conopida?

Adevărul ascuns despre conopidă! Ce greșeală fac românii după ce cumpără această legumă?

Adevărul ascuns despre conopidă. Ce greșeală fac toți românii în ceea ce privește conopida? Adevărul ascuns despre conopidă. Ce greșeală fac toți românii în ceea ce privește conopida?

Conopida este o legumă apreciată printre români pe întreaga perioadă a verii, fiind o sursă foarte bună de vitamine. Cu toate acestea, mulți români fac o greșeală enormă când cumpără această legumă.

Adevărul ascuns despre conopidă! Scriitorul Mark Twain a denumit conopida, o „varză cu studii superioare”.


Ce greșeală fac toți românii în ceea ce privește conopida?

Conopida se poate strica foarte ușor dacă nu este ținută în condiții prielnice. Este bine de știut că această legumă este proaspătă atunci când este foarte albă. Dacă prinde nuanțe gălbui, deja începe să se strice.

Conopida trebuie ținută în frigider, într-un prosop, dar neapărat cotorul legumei să fie îndreptat în sus. O altă posibilitate este ca leguma să fie ținută în cămară, însă trebuie neapărat să fie înfășurată într-un ziar. Dacă cămara noastră este uscată și aerisită, conopida poate fi păstrată chiar și două sau trei săptămâni.


Trebuie neapărat să evităm să călim sau să prăjim conopida în ulei încins, deoarece se întărește! Dacă vrem totuși să o prăjim, trebuie fiartă înainte.

Conopida, ideală pentru sănătate

Conopida este o sursă foarte bună de vitamina C, dar și alte substanțe care ne sunt benefice pentru sănătate, cum ar fi carotenul sau vitamina K. De asemenea, conopida conține numeroase minerale extrem de benefice pentru organism, cum ar fi fier, zinc, magneziu, calciu.


Conopida NU îngrașă!

Pentru cei care se confruntă cu probleme de sănătate, este bine de știut că această legumă este binevenită în orice tip de dietă, deoarece are o valoare calorică scăzută, 34g/100g de legumă.

Este sănătos să consumăm conopidă chiar înainte de culcare. Doar 100 de grame de conopidă mâncate înainte să ne punem în pat poate să calmeze unele ticuri nervoase pe care le avem în somn, cum ar fi scrâșnitul din dinți.


CITEȘTE ȘI:

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism

 


CITEȘTE ȘI:

Adevărul nespus despre castraveți! Greșeala pe care o fac toți românii

 

abonare newsletter