Actualitate
Societatea Pază și Protecție funcționează în pierdere. Tișe: „Trebuie să găsim soluții împreună cu conducerea executivă”
Societatea Pază și Protecție Cluj SRL a înregistrat o pierderi de aproximativ 100.000 de euro, în 2019.
Societatea Pază și Protecție funcționează în pierdere. Tișe: „Trebuie să găsim soluții împreună cu conducerea executivă”Consilierii județeni au aprobat astăzi un proiect privind situațiile financiare de la data de 31.12.2019 ale societății Pază și Protecție Cluj. Firma de pază a Consiliului Judeţean a încheiat anul 2019 cu pierderi de peste 484.000 lei. Situaţia financiară dificilă a firmei al cărei unic acţionar este Consiliul Judeţean persistă de mai mulţi ani.
În document este prezentată situaţia financiară dificilă a societăţii, care de ani de zile merge pe pierdere.
„Din analiza situaţiilor financiare şi a notelor explicative prezentate rezultă că la finele anului 2019 unitatea avea înregistrate imobilizări în sumă de 12.787 lei care sunt formate din: imobilizări corporale în sumă de 10.568 lei şi imobilizări financiare în sumă de 2.219 lei. Creanţele înregistrate, în sumă de 229.276 lei, reprezintă clienţi ce urmează a se încasa în exerciţiul financiar următor, conform termenelor prevăzute în contracte, clienţi incerți, creanţe în legătură cu personalul, creanțe în legătură cu bugetul statului.
Datoriile societăţii la data de 31.12.2019 sunt în valoare de 2.608.893 lei, crescând fată de anul 2018 cu 314.520 lei. Datoriile cu termen de plată sub un an sunt în sumă de 256.614 lei și reprezintă datorii comerciale, datorii în legătură cu personalul şi conturi asimilate, datorii în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului, alte datorii. Datoriile cu termen de plată mai mare de un an sunt în sumă de 2.352.279 lei reprezentând datorii în legătură cu bugetul asigurărilor sociale și bugetul statului. Cifra de afaceri netă realizată în anul 2019 a crescut față de anul 2018 de la 2.140.369 lei, la 2.379.243 lei. La încheierea exerciţiului financiar, societatea înregistrează pierdere netă în sumă de 484.268 lei”, se arată în proiectul de hotărâre.
Consiliul Județean caută soluții pentru sprijinirea societății
În cadrul ședinței, consilierul PSD Vasile Sălătioan l-a întrebat pe președintele CJ care sunt soluțiile viabile pentru ca societatea să iasă din această situație dificilă, arătând că dacă situația continuă în acest mod, societatea nu va avea un viitor prea depărtat.
„Am văzut în situațiile financiare o pierdere destul de mare la această societate, parcă în jur de 100.000 de euro. Ce măsuri credeți că se impun acolo? Care este drumul acestei societăți? Dacă merge tot așa, nu îi văd un viitor prea depărtat”, a spus Sălătioan.
Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a admis că problemele cu care societatea se confruntă nu sunt noi, propunând consilierilor județeni ca, pentru luarea unor măsuri, comisiile din cadrul CJ să se întâlnească cu conducerea executivă a societății.
„Realitatea de la acea societate este cea pe are o vedeți, problemele financiare sunt mai vechi, chiar de multe ori ne-am gândit cum reușește să supraviețuiască, pentru că a avut pierderi în mod constant, ani la rând. Eu vă propun, pentru a discuta concret, atât la societatea aceasta, cât și la altele, să avem întâlniri, comisia de finanțe sau ce comisii doriți cu conducerea executivă a acestei societăți. Într-adevăr, noi avem un reprezentant în AGA, dar unii nu participă, iar cei care participă, nu informează mai departe pe colegii noștri ce e acolo și devine o simplă foarmalitate această prezență în AGA. Părerea mea este că ar trebui să încurajăm și să dezvoltăm această relație între comisiile de specialitate ale consilierilor și conducerea executivă a acestor societăți, pentru a se discuta toate problemele și pentru ca dumneavoastră să puteți lua pe urmă decizii”, a spus Tișe.
CITEȘTE ȘI
Pază și protecție…în pierdere. Societatea Consiliului Județean Cluj, în colaps financiar