Actualitate

După garaje, a venit rândul centralelor termice la DEMOLARE. În loc, va fi amenajat un PARC DE JOACĂ, în Mănăștur

După ce municipalitatea a demolat peste 1.000 de garaje de tablă, a venit rândul centralelor termice să fie desființate. În locul acestora, vor fi amenajate spații verzi și parcuri de cartier.

După garaje, a venit rândul centralelor termice la DEMOLARE. În loc, va fi amenajat un PARC DE JOACĂ, în Mănăștur După garaje, a venit rândul centralelor termice la DEMOLARE. În loc, va fi amenajat un PARC DE JOACĂ, în Mănăștur

 

 


În şedinţa de joi, 10 septembrie 2020, consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind demolarea unei centrale termice şi realizarea unui parc de cartier, pe strada Primăverii din Mănăştur.

 


Potrivit documentației ce însoțește proiectul de hotărâre, este vorba de un teren de circa 950 de metri pătrați, delimitat de strada Grigore Alexandrescu la Nord, Aleea Rucăr la Sud, strada Agronomilor la Vest şi Primăverii la Est. Investiţia este estimată la peste 2,07 milioane de lei cu TVA, bani din bugetul local, durata de execuţie a lucrărilor fiind de doi ani.

„Ținând cont de faptul că zona specificată prezintă un deficit de spațiu verde, este necesară realizarea unei investiții în acest sens. Prin această investiție, se dorește ca zonei să îi fie redat aspectul modern prin care să se creeze un cadru prielnic pentru recreere și posibilitatea de organizare, în cadrul acestuia, de manifestări socio-culturale de mică anvergură. Pentru amenajarea parcului, proiectul propune următoarele: crearea de alei și amenajarea unei zone verzi tânără, cu arbuști decorativi și gazon rulat, montarea unor echipamente de joacă pentru copii, montarea de aparate de fitness, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, amplasarea unui foișor, montarea unor mese de ping-pong (minim 2 bucăți), montarea de covoare de dale pătrate de cauciun și borduri, montarea de dale de cauciuc tip șotron, și bordurile aferente, montarea de bănci și băncuțe, montarea de coșuri de gunoi inteligente, amplasare iluminat public inteligent, montare de cișmele, montarea unui Panou cu Regulamentul și programul de funcționare”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.


Acesta nu este însă un demers izolat. Primarul Clujului, Emil Boc, a confirmat pentru Monitorul de Cluj că municipalitatea are în vedere inițiative de acest fel în toate cartierele clujene, dar momentan, administrația se află încă în discuții cu Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca.

Asemănător garajelor de tablă, față de care administrația locală a desfășurată o adevărată campanie de demolare, centralele termice dintre blocuri sunt inestetice și deseori ocupă spațiul dintre blocuri degeaba, multe dintre ele nemaifiind funcționale în perezent.


Clujul respiră. Peste 1.000 de garaje de tablă au fost desființate, iar demolările continuă

„Sunt peste 1.000, poate chiar peste 1.500 de garaje demolate. Pe Bulevardul Nicolae Titulescu au fost 508 de garaje demolate, în cartierul Între Lacuri – 356, 58 au fost pe Primăverii nr. 20, 114 pe Ion Meșter, încă vreo 105 pe Primăverii nr. 20. Mai sunt vreo 35 pe strada Arinilor, pe strada Parâng. Va continua demolarea, dar trebuie să punem și ceva în locul lor, nu doar demolăm garajul și lăsăm terenul neamenajat”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea, săptămâna trecută, într-o emisiune radio.

„Mergeți să vedeți cum arăta înainte și cum arată acum, după demolarea garajelor. Sunt câteva persoane supărate care nu mai au unde să își țină murăturile, dar pentru asta există cămară, există beciuri la blocuri, ar trebui să le igienizeze și să-și rezolve problema. Pot să socialieze și în alte locuri, nu trebuie la garaj, la mașină. O mașină modernă n-o mai poți repara în garaj”, a completat viceprimarul, referindu-se la obiceiul clujenilor de a sta la taclale și la un pahar cu vecinii în aceste garaje.


 

CITEȘTE ȘI

VIDEO. Parkingul Primăverii 20 și spațiul de joacă din apropiere au fost finalizate

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter