Actualitate
Rețetă de plăcintă cu dovleac, simplă și potrivită pentru zilele de toamnă
Odată cu venirea sezonului rece, plăcinta cu dovleac este o delicatesă ce nu trebuie să lipsească din casa nimănui.
Rețetă de plăcintă cu dovleac, simplă și potrivită pentru zilele de toamnă
Toamna vine cu multe culori și delicatese specifice, care ne fac să iubim acest anotimp, ba chiar să-l așteptăm cu nerăbdare. oricât de mult iubim perioada verii, apariția dovlecilor este o perioadă pe care o întâmpinăm cu drag și de care trebuie să profităm la maxim.
Rețetă de plăcintă cu dovleac
Ingrediente
Pentru o plăcintă cu dovleac delicioasă aveți nevoie de:
Aluat:
- 600 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 3 ouă
- 1 praf de copt
-1 linguriță coajă rasă de lămâie
-1 plic zahăr vaniliat
Umplutură:
- 1 kg de dovleac ras
- 200 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 linguri de ulei
- 1 gălbenuș pentru uns
Rețetă plăcintă de dovleac. Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului, se amestecă, într-un castron încăpător, făina cu zahărul pudră, zahărul vaniliat și praful de copt. Se adaugă coaja rasă de lămâie, untul la temperatura camerei și ouăle. Se frământă bine, până se obține un aluat moale și puțin lipicios. Se înfoliază cu folie alimentară și se păstrează la frigider, cât timp se prepară umplutura.
Pentru umplutură, se curăță dovleacul de coajă și se rade, folosind partea mare a răzătorii. Se poate mărunți și cu ajutorul unui robot de bucătărie. Acesta se călește la foc mic cu 2 linguri de ulei, iar apoi se adaugă zahărul și scorțișoara. Se amestecă până când zahărul
se topește și umplutura este gata.
Rețetă simplă de plăcintă cu dovleac
Aluatul se împarte în două părți egale. Acesta se întinde cu ajutorul unui sucitor, între două foi de copt, în dimensiunea tăvii în care se dorește coacerea plăcintei. Aluatul se așează în tavă și peste se toarnă umplutura, care se întinde uniform peste tot.
Cea de-a doua jumătate de aluat se întinde la fel, cu sucitorul, între două hârtii pergament și la final se taie în fășii lungi. Aceste bucăți se așează în formă de grilaj pe suprafața plăcintei din tavă și se unge cu gălbenușul bătut, amestecat cu un strop de apă.
Plăcinta se coace în cuptorul încis la 180 de grade Celsius, până se rumenește pe deasupra. După ce se răcește, se acoperă cu zahăr pudră și se porționează.
O rețetă simplă cu un rezultat absolut delicios, de care se poate bucura întreaga familie într-o zi răcoroasă de toamnă.
Poftă bună!
CITEȘTE ȘI:
Paine facuta in casa, fara dospire si framantare. Cea mai simpla reteta
Fasole batuta cu usturoi. Reteta traditionala, de post