Actualitate
Petru Șușca, managerul Spitalului Județean Cluj, are COVID19! „Sigur nu este din spital”
Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență a fost confrimat pozitiv cu coronavirus, în urma unei testări efectuate la cererea acestuia.
Petru Șușcă, managerul Spitalului Județean Cluj, are COVID19! „Sigur nu este din spital”
Petru Șușca a declarat, pentru Monitorul de Cluj, că a fost confirmat pozitiv cu COVID19, în urma unei testări contracost, efectuată la cerere. El a precizat că nu are simptome, momentan fiind în izolare la domiciliu.
„Da, confirm că am fost testat pozitiv cu coronavirus. Am fost testat la cerere, contracost. Sunt asimptomatic, nu am niciun fel de simptom, am gust, am miros. Este a șasea oară când mă testez la cerere, pentru că am considerat că, având în vedere că numărul de cazuri a crescut foarte mult, ar fi bine să mă testez o dată la două săptămâni, cu taxă. Am început să mă testez din nou, cum m-am testat și înainte, cu taxă și am ieșit pozitiv. Sunt în izolare la domiciliu”, a declarat Petru Șușca.
Șușca: Ancheta epidemiologică a fost realizată la spital și nu este niciun coleg pozitiv
Managerul spitalului a afirmat că DSP a realizat ancheta epidemiologică în cadrul spitalului și nu au fost depistați cu coronavirus alți angajați, adăugând că nu a contractat virusul din spital.
„Ancheta epidemiologică a fost realizată la spital și nu este niciun coleg pozitiv, dintre cei evaluați. Sigur nu este din spital, este din afara spitalului, dar nu știu de unde”, a mai spus Șusca.
Moisescu: „Probabil s-a făcut ancheta, nu știu să vă spun”
Directorul DSP Cluj a declarat că „probabil s-a făcut ancheta”, afirmând că va putea oferi detalii suplimentare mâine. El a arătat că spitalele sunt considerate zone de risc și anchetele epidemiologice în incinta acestora au prioritate.
„Se face ancheta epidemiologică, dar având în vedere că sunt 1000 de cazuri în 4 zile, se iau primii intrați. Probabil s-a făcut ancheta, nu știu să vă spun acum. Sunt creșteri mari de cazuri și nu pot să îmi permit să iau aleatoriu, decât dacă este zonă de risc. De exemplu, dacă e un cămin de vârstnici, spital și considerăm că este risc, atunci luăm mai repede, dar altfel trebuie să îi luăm pe toți la rând. Sunt oameni care așteaptă să fie sunați, contactați, iar la numărul acesta foarte mare de cazuri trebuie să îi luăm pe primii ca să putem să fim în grafic. Nu am cum să vă spun încă, la o mie de cazuri trebuie să caut să văd cine i-a făcut și să întreb, nu pot instant”, a declarat Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj.
CITEȘTE ȘI
7 cazuri de coronavirus la Spitalul Județean Cluj. De ce nu este considerat focar?