Actualitate
Studiu de fezabilitate pentru legătura Clujului la Autostrada Transilvania. Când vor începe lucrările?
A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania.
Studiu de fezabilitate pentru legătura Clujului la Autostrada Transilvania. Când vor începe lucrările?
Primarul Emil Boc a anunțat astăzi că a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres ce va lega municipiul Cluj-Napoca de A3, prin localitatea Mărtinești.
„S-a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic care vizează legarea Clujului de Autostrada Transilvania. Studiul de fezabilitate va spune care este soluția ideală de conectare. Sunt mai multe variante în lucru, dar cea pe care am văzut-o acreditată de specialiști este pe la Martinești, de 7 kilometri, fără a exclude alte alternative”, a declarat Emil Boc.
Câștigătorul contractului este asocierea condusă de firma clujeană SC Explan SRL, cu China Highway Engineering Consultants Corporation (terț) și subcontractanții Protelco S.A., Electronic Solutions, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, EPMC Consulting, Societate Civilă de Avocați Teaha & Fuzesi, Expertus, MRD Instal, Oficiul Județean de Studii Pedologice și Agrochimi, Medinstal Proiectare Iinstalații Protecția Mediului S.R.L., SC Geologic Site SRL, Frasinul, TTL Planning, NV Construct S.R.L., DANAVI, S.C. Belevion Geotopo S.R.L., 4C Project Consulting și DIMEX-2000 COMPANY S.R.L.
SC Explan SRL face parte din asocierea care a câștigat contractul de realizare a Studiului de fezabilitate a Planului Urbanistic Zonal și a Detaliilor tehnice de autorizare a Centurii Metropolitane a Clujului.
Valoarea contractului semnat cu SC Explan SRL este de 2.707.123,03 lei fără TVA.
Când vor începe lucrările propiru-zise?
Potrivit edilului, studiul și proiectul tehnci vor fi gata în luna februarie a anului viitor, urmând apoi să fie scos la licitație contractul pentru executarea lucrării.
„În luna februarie, acest studiu de fezabilitate și de proiect tehnic vor fi gata, va urma apoi perioada de licitație și execuția lucrărilor”, a mai spus edilul.
Descongestionarea traficului, principalul avantaj
Mașinile care intră în oraș pe Bulevardul Muncii sau pe Calea Baciului pentru a ajunge în nordul țării vor fi redirecționate pe drumul expres, dar și traficul dintre Cluj-Napoca și Gilău, respectiv Turda, va fi descongestionat, odată cu realizarea conexiunii.
„Va avea un impact decisiv conectarea Clujului la această autostradă pe următoarele componente: tot traficul greu care astăzi vine din Baciu și pe Bulevardul Muncii, pentru a merge la Bistrița sau la Baia Mare nu va mai trece prin Cluj. De asemenea, nu va mai trebui să mergem până în Gilău pentru a intra pe autostradă. Vom avea o descongestionare reală a traficului pe rutele Gilău Cluj-Napoca și Cluj-Napoca – Turda”, a spus Emil Boc.
CITEȘTE ȘI
Clujul ar putea fi legat la Autostrada Transilvania anul viitor. Boc: „Ar ajuta foarte mult mobilitatea urbană”