Actualitate
Oamenii riscă să rămână fără bani în cont. Cum poți preveni acest lucru?
Oamenii pot risca să rămână fără bani în cont dacă obișnuiesc să facă această greșeală. Chiar dacă plățile online sunt extrem de accesibile, acestea pot fi și extrem de periculoase.
Oamenii riscă să rămână fără bani în cont. Cum poți preveni acest lucru?
Ai putea rămâne fără bani în contul bancar dacă obișnuiești să faci această greșeală. Plățile online sau cu cardul bancar sunt extrem de accesibile în această perioadă, dată fiind și situația epidemiologică. Pe de altă parte, este mult mai simplu și rapid să achiți cumpărăturile cu un click sau prin apropierea cardului de dispozitivul POS. Totuși, ele pot fi periculoase pentru bugetul tău, dacă ajungi victima hackerilor.
Oamenii riscă să rămână fără bani în cont. Care este greșeala făcută frecvent?
Românii au prins gustul tranzacțiilor rapide, disponibile prin sistemul de plată online. Deși este simplu și eficient să îți faci cumpărăturile pe diferite site-uri, acestea pot ascunde secrete nebănuite, care te pot lăsa fără bani în cont. De aceea, este esențial să cunoști pericolele și să te protejezi de hackerii online.
Principala greșeală pe care mulți o facem este să cădem în capcana site-urilor bancare false sau a link-urilor dubioase, primite adesea pe mail. Ești mult mai expus la astfel de situații dacă obișnuiești să faci plăți online cu ajutorul telefonului mobil.
Dispozitivul lipsit de apărare în fața trojenilor bancari actuali și aplicațiilor bancare false. Totuși, în ciuda pericolului, există metode de a te păzi să rămâi fără bani în cont.
Oamenii riscă să rămână fără bani în cont. Cum poți preveni furturile?
În primul rând, atunci când descarci aplicațiile pentru smartphone, alege-le întotdeauna pe cele disponibile în platformele Google Play sau App Store. Aplicațiile nu sunt neapărat rău intenționate, însă unele dintre cele care pot provoca probleme se regăsesc în magazine de aplicații terțe. Acestea nu verifică atât de riguros conținutul, față de Google Play sau App Store.
Pe de altă parte, înainte de a decide să instalezi o aplicație, asigură-te că ai verificat recenziile și evaluările altor utilizatori, dar și numărul de instalări și permisiunile necesare ulterior accesării. De asemenea, ai grijă la acele aplicații care solicită permisiuni prin SMS dacă acestea nu ar avea motive să solicite un astfel de pas.
Adesea se întâmplă ca numeroase cereri de permisiuni suplimentare să fie extrem de agasante, iar noi să fim tentați să apăsăm rapid butonul OK. Totuși, este nevoie de prudență înainte de a activa orice permisiune în plus. Astfel, ai putea să te ferești de hackerii online și să previi să rămâi fără bani în contul tău bancar.