Actualitate

5 trucuri ca să nu te îngrași de sărbători, fără dietă

5 trucuri ca să nu te îngrași de sărbători. Vin Sărbătorile și odată cu ele și kilogramele în plus. Câteva ponturi pentru a nu te îngrășa în această perioadă.

 

 


Odată cu sărbătorile de iarnă vin și kilogramele în plus, din cauza felurilor de mâncare specifice acestui sezon. Care sunt secretele sărbătorilor fără a pune kilograme în plus? Este important să fiți atenți la anumite aspecte care nu sunt deloc complicate.

 


5 trucuri ca să nu te îngrași de sărbători. Cum treci de sărbători fără kilograme în plus?

Nu uitați că și alcoolul joacă un rol important în această perioadă, așa că aveți grijă cât consumați. Este indicat ca la fiecare pahar de alcool să beți 300 ml de apă și să vă limitați cam la 3 pahare de alcool pe zi.

1. Momentul zilei în care mâncați alimente grase: șorici, tobă, caltaboș, cârnați, sarmale, cozonac. E bine să se întâmple până la ora 15 pentru că așa îi veți da organismului șansa și timpul necesare pentru a arde caloriile pe care le au aceste alimente și a nu le transforma în grăsime de depozit. Ideal ar fi să faceți și mișcare în tot acest timp.


2. Masa de seară obligatoriu trebuie să conțină o salată din legume proaspete, de preferat fără ulei. Fibrele și apa dau sațietatea care apare rapid fără ca voi să o concepeți ca o restricție. Ar fi indicat ca masa de seară să șie cu 2-3 ore înainte de momentul în care vă culcați.

3. Fructele proaspete, uscate, oleagionoase (nuci, caju, migdale) se mănâncă în loc de dulce, nu împreună cu dulcele. Nu mâncați cozonac și fructe pentru că veți ajunge la un surplus caloric și vă veți îngrășa. Alimentele sănătoase îngrașă la fel de mult ca cele nesănătoase.


5 trucuri ca să nu te îngrași de sărbători. Cum treci de sărbători fără kilograme în plus?

4. Sarmalele încălziți-le separat într-un vas cu apă astfel ca ele să își lase acolo grăsimea. Nu e indicat să le încălziți la cuptorul cu microunde pentru că deteriorează calitatea mâncării și nu puteți să mai scăpați de grăsimea din ele. O sarma poate avea 100/150 calorii dacă este gătită cu carne slabă și cu foarte puțin orez și poate ajunge până la 300 de calorii dacă este preparată cu carne grasă și cu slănină.

5. Mișcarea este cea mai importantă regulă, chiar și antrenamentele din casă. Este sfântă în această perioadă, poate face diferența și puteți mânca și lucruri care îngrașă dacă aveți grijă să faceți mișcare zilnic. O masă copioasă venită după un antrenament intens se va depune mai puțin sau chiar deloc.


 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter