Actualitate

Investiții de peste 9 milioane de lei pentru infrastructura de apă din patru localități

Patru localități clujene vor fi racordate la rețeaua publică de apă. Investițiile în infrastructură s-au ridicat la peste 9 milioane de lei.

 

 


Suma de 9 milioane de lei a fost investită în infrastructura de apă din localitățile clujene Mera, Rădaia, Suceagu și Boju. Acțiunea face parte din demersul de racordare a întregului județ la rețeaua publică de apă.

 


Astfel, Consiliul Județean Cluj va supune spre aprobare, în cadrul viitoarei ședințe ordinare, includerea în domeniul public al județului și integrarea în rețeaua administrată de Compania de Apă „Someș” (CASSA) a rețelelor de apă realizate în localitățile clujene Mera, Rădaia, Suceagu și Boju.

„Demersurile de racordare a întregului județ la rețeaua publică de apă continuă în mod sistematic. Urmare a investițiilor realizate cu fonduri europene dar și din fonduri proprii, Clujul va deveni cât de curând primul județ din România în care aproximativ 99% din populație va fi racordată la sistemul centralizat de furnizare a apei potabile”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Investițiile se ridică la suma de 9 milioane de lei

În ceea de privește investiția de alimentare cu apă a celor trei sate componente ale comunei Baciu - Mera, Rădaia și Suceagu, vor fi incluse în domeniul public și concesionate operatorului regional  CASSA peste 1,5 km de conducte de aducțiune, aproximativ 22,5 km de rețea de distribuție, numeroase cămine, hidranți și branșamente, dar și un rezervor de acumulare apă de 300 mc.

Referitor la investiția finalizată în satul Boju din comuna Cojocna, Consiliul Județean va prelua și va delega Companiei de Apă SOMEȘ S.A., 3 km de conducte de aducțiune, 5,7 km de rețea de distribuție, 135 de branșamente, o stație de pompare și un rezervor de înmagazinare a apei de 100 mc.


Cele două investiții valorează 9.030.973 lei, fiind finanțate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit împreună cu Compania de Apă, în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI


Sătenii din Bădești și Chidea au apă potabilă, lucrările de racordare au fost recepționate

abonare newsletter