Actualitate

La București se deschid curțile școlilor pentru activități sportive, la Cluj se cere amendarea copiilor care joacă fotbal pe stradă

Despre clujeni și în general despre ardeleni se spune că sunt oameni calmi și înțelegători, însă pățania viceprimarului din Căpusu Mare dă peste cap orice mit.

 

 


Iancu Gelu, tânărul vice-primar din Căpușu Mare, a povestit o întâmplare ireală petrecută în această săptămână. Autoritățile locale s-au trezit cu o plângere din partea unei femei care este nemulțumită că un grup de copii din localitate joacă fotbal și îi lovesc mașina parcată pe stradă.

 


Incidentul din Căpușu Mare vine la doar câteva zile după ce Primăria Sectorului 2 București a pus în dezbatere publică un proiect de regulament  prin care accesul copiilor și tinerilor să fie permis în curțile școlilor și în afara orelor de curs.

Alexandra Chirilă, viceprimar Sectorul 2, a motivat această măsură astfel: „părinții au nevoie de locuri unde copii să poată bate o minge fără să aibă grija traficului, iar tinerii de terenuri unde să poată juca un handbal, tenis, fotbal, baschet. Cum făceam noi când eram mici”.


La Căpușu Mare, tocmai pe dos

Dacă la București copii sunt încurajați să facă sport, la Căpușu Mare, județul Cluj, tinerii ar trebui să stea doar în fața gadgeturilor pentru a nu deranja pe nimeni.

Relatăm în cele ce urmează întreg dialogul, conform vorbelor lui Iancu Gelu, vice-primarul din Căpușu Mare.


„Absurditatea atinge cote alarmante la unii oameni, care de cele mai multe ori nu sunt nici de bunaă credință.

Din acest motiv vreau să vă  fac o scurtă povestire.


Azi mi s-a cerut de către o persoană (o numim Doamna X) o rezolvare la o „mare” problemă care m-a lăsat cu multe semne de întrebare.

Aflându-mă prin satele comunei, azi dis de dimineață, am fost sunat de către Doamna X. Răspund la telefon și după ce abia apuc să dau „bună ziua”, sunt luat la bani mărunți...

Doamna X: Ce faci domn’ Vice? Eu sunt la primărie și aștept de 20 de minute după o ștampilă, mai durează mult până vii?

Eu: Îmi pare rău pentru așteptare, dar sunt prin comună și în 20 de minute ajung.

Doamna X: Aha, atunci mai aștept.

Ajung la primărie și urc în grabă la birou, sa nu o mai rețin pe doamnă, probabil se grăbește, s-a cerut de la munca...

Semnez documentul Doamnei X și mă trezesc cu ea în birou, lucru nu foarte permis și de bun simț, mai ales că suntem în stare de alertă și toată lumea ne cere distanțare fizica.

Doamna X: Domn’ Vice! Avem o problemă, cum o rezolv?

Asta ar fi marea problema (persoană undeva în jur de 40-45 de ani)

Eu: Vă ascult!

Doamna X: Ce putem face cu acei copii care se joacă pe stradă? Îmi lovesc masina cu mingea și una peste alta, ce caută ei să se joace pe strada, nu au curte?

Eu: Stimată doamnă, problema nu e la copii, e la dumneavoastră. Masina nu se parchează pe stradă (domeniu public). Dumneata ai curte?

Doamna X: Normal ca am curte.

Eu: Atunci țineți-vă mașina în curte, pentru ca altfel mă văd nevoit să vă amendez.

Doamna X: Și copii nu îi amendați?

Dar pe părinții lor? Ca ei fac noroi pe drum când se întorc de la muncile câmpului, ca eu văd și știu și am fost și prin Germania, unde nu umblă tractoare pe drum.

Eu: Păi și ce sa facem stimată doamna, să le luăm tractoarele, să nu mai muncim nici unul în agricultură că se face puțin noroi? Sunt de acord ca fiecare tractorist sa își curețe cauciucurile, dar nu le pot și spăla, ceva urme tot rămân.

Doamna X: Lasă, ca mai sunt multe.

Și cu asta a plecat la fel de fulgerător cum a și apărut”, a povestit vice-primarul.

abonare newsletter