Actualitate

Un maraton de vaccinare anti-COVID va avea loc la Chinteni. Subprefect: „Cererea e mare acolo”

După Maratonul Vaccinării organizat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, autoritățile pregătesc un maraton și în mediul rural, la Chinteni, unde „cererea e mare”.

 

 


În weekend a avut loc Maratonul Vaccinării la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Au fost vaccinate 3.900 de persoane în cele trei zile și trei nopți ale maratonului, iar autoritățile locale spun că evenimentul e un „mare succes”. 

 


După acest eveniment de amploare, autoritățile pregătesc încă un maraton pentru imunizarea persoanelor din mediul rural, mărturisește subprefectul Irina Munteanu pentru monitorulcj.ro

Maraton rural de vaccinare în Chinteni

Autoritățile din Cluj pregătesc un nou maraton pentru vaccinarea anti-COVID-19 a oamenilor din mediul rural. Maratonul va avea loc în comuna Chinteni, unde cererea de vaccinare e mare:


„Da, vom organiza un maraton pentru mediul rural. Este vorba de Chinteni. Au o mare cerere de vaccinare. Ei au acolo un flux de vaccinare anti-COVID-19. Centrul este extraordinar de frumos și am zis că având în vedere că ruralul are nevoie, totodată, de variante și optimizarea procesului de vaccinare, vrem să mergem pe ideea unui maraton acolo. Mai sunt încă aspecte de pus la punct însă în câteva zile vom știi exact ce va fi și cum”, a declarat pentru monitorulcj.ro Irina Munteanu, subprefect de Cluj. 

3.900 persoane vaccinate la maratonul de la Sala Polivalentă

La Maratonul Vaccinării de la Sala Polivalentă au fost vaccinați 3.900 de oameni. Cea mai în vârstă persoană vaccinată la maraton are 97 de ani. Tinerii nu au lipsit nici ei: 


„A fost o activitate extraordinar de bine pusă la punct, din toate punctele de vedere. Ne-a adus 3.900 de persoane vaccinate în Cluj, ceea ce este extraordinar. Nu au fost probleme speciale, totul a mers corespunzător. Au fost de la cele mai tinere persoane, până la cele mai în vârstă. Cel mai în vârstă participat a avut 97 de ani, parcă. Nu au fost probleme deosebite, nu au existat reacții adverse, decât cele locale sau ușoare, pe care le știm. Deci totul a mers foarte bine și mă bucur că a fost o activitate plăcută și de mare succes”, a adăugat subprefectul. 

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau pașaportul. Cei aproximativ 600 de voluntari care s-au implicat în această acțiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.


Emil Boc: Miza pentru oprirea pandemiei prin vaccin e în mediul rural

Campania de vaccinare va fi un succes doar atunci când populația din mediul rural se va vaccina, a spus Emil Boc în luna aprilie, deoarece jumătate din populația României trăiește acolo. El a precizat că preoții vor avea un rol decisiv în mobilizarea oamenilor.

„Miza va fi mediul rural. Până la urmă orașele vor veni pe linia aceasta a vaccinării, dar trebuie să ne gândim că jumătate din populația României trăiește în mediul rural. Acolo va fi importantă mobilizarea și implicarea tuturor actorilor cu rezonanță și influență la nivel regional, și aici preotul va rămâne cu un rol decisiv. Eu m-am bucurat și l-am felicitat pe mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț pentru atitudinea, în primul rând creștinească, și în al doilea rând corectă cu sistemul sanitar. Domnia sa a spus «Mă voi vaccina atunci când îmi vor spune medicii pentru că eu am trecut recent prin boală și acum nu este cazul, dar când îmi vor spune medicii mă voi vaccina. Îi îndemn pe credincioși ca fiecare să cugete și să facă după propria conștiință.» E o atitudine corectă care arată un grad de maturitate a Bisericii Ortodoxe care se pliază pe vremea în care trăim”, a spus Emil Boc, la un post de radio local.

Campanie de vaccinare inedită în cea mai „smart” comună din țară

Primăria comunei Ciugud a lansat campania „Vaccinare la poarta ta!”, o iniţiativă ce are ca scop sprijinirea locuitorilor din cele şase sate componente care doresc să se vaccineze. Campania funcționează astfel: în funcţie de numărul persoanelor care locuiesc pe aceeaşi stradă şi vor să se imunizeze, s-a putut amenaja un „centru de vaccinare” într-una din gospodăriile de pe respectiva stradă.

Zeci de locuitori din comuna Ciugud din județul Alba au fost vaccinați în doar câteva ore prin două acțiuni inedite: „Vaccinare la poarta ta” și „Șezătoare pentru vaccinare”. Aceste acțiuni le-au oferit oamenilor posibilitatea de a primi vaccinul anti-COVID-19 chiar la ei acasă sau în puncte de vaccinare amenajate aproape de locuințele lor.

Ciugud continuă şi campania de informare „#VACCIN cu informaţii oficiale” prin care oferă informaţii utile despre vaccinarea naţională împotriva COVID - 19. Pe site-ul administraţiei locale sunt oferite prospectele oficiale ale vaccinurilor, detalii privind programarea naţională, răspunsuri la întrebări, raportări, dar şi alte informaţii provenite din surse oficiale, respectiv instituţiile care gestionează domeniul sănătăţii şi vaccinarea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter