Actualitate

Boc: „Distanțarea la evenimente nu ar trebui să fie o regulă, dacă toată lumea e vaccinată”

Emil Boc este de părere că distanțarea fizică nu ar mai trebui să fie o regulă la evenimente, mai ales dacă toți oamenii sunt vaccinați.

 

 


Noile măsuri de relaxare care se anunță de la 1 iunie nu sunt extrem de clare, mai ales în privința distanțării la evenimente. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc este de părere că distanțarea fizică nu ar mai trebui să fie în contextul în care toți participanții sunt vaccinați.

 


„Vreau să văd dacă există o altă condiție de distanțare. Cum să fie 7 metri, e poartă de fotbal? După părerea mea, nu ar trebui să fie regula distanțării la evenimente dacă toți sunt vaccinați cu ambele doze. Nu are niciun rost. Vreau să mă uit atent pe documente să văd excat care sunt noile relaxări. Aseară nu erau publicate în monitorul oficial. Oricum, sunt vești bune. Mesajul meu a fost mereu că cei care se vaccinează au beneficii uriașe, pe lângă imunizare și grijă de sănătate, ai acces și la viața normală. Și cu testele se poate face asta, doar că sunt niște bani în plus și niște drumuri în plus. Eu cred că o decizie sănătoasă și rațională este vaccinarea”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Transportul în comun, gratis în fiecare vineri din 11 iunie

Rata de vaccinare în Cluj-Napoca se apropie de 50%, iar autoritățile locale încurajează camapnia de vaccinare prin transportul în comun. Primăria a promis că de pe data de 11 iunie, vinerea verde se va implementa, iar oamenii vor putea circula gratis cu transportul în comun.


„Noi, la cluj ne apropiem de 50%. Eu sper ca săptămâna viitoare să atingem pragul psihologic. Noi susținem vaccinare și oferim beneficii, cum ar fi vinerea verde. Cel târziu din 11 iunie se va circula gratuit vinerea pe transportul în comun. Este o singură zi, și aceea este vinerea. Această măsură va avea efect în timp, nu putem să știm o mentalitate de pe o zi pe alta. Vom vedea dacă oamenii vor renunța la mașini în zilele de vineri”, a mai spus edilul.

CITEȘTE ȘI:


Se deschid CLUBURILE și piscinele interioare! LISTA noilor măsuri de la 1 iunie

Ultimele Stiri
abonare newsletter