Actualitate

Campania de vaccinare de la Cluj, încă în forță. Tarcea: „Fac un apel către toate generațiile”

Campania de vaccinare din Cluj continuă să meargă înainte, în forță. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca a încurajat însă vaccinarea a cât mai mulți oameni cu putință.

 

 


Campania de vaccinare din Cluj-Napoca a fost declarată un succes până în momentul de față. De acord este și viceprimarul Clujului, Dan Ștefan Tarcea. Acesta a discutat, în cadrul unui interviu la un post local de radio, despre desfășurarea campaniei de vaccinare de la Cluj.

 


Campania de vaccinare merge bine. Le mulțumesc clujenilor care au înțeles necesitatea campaniei de vaccinare și de a ne vaccina. Avem un grad mare de vaccinare. Doar prin aceasta vom putea ajunge la normalul de dinainte de pandemie. Nu există altă soluție.” a declarat viceprimarul municipiului Cluj, la postul local de radio.

Apel la vaccinare

Dan Ștefan Tarcea a insistat pe importanța vaccinării populației, pentru o revenire cât mai rapidă la normal.


„Pandemia încă nu a trecut, nu am ajuns la un nivel de vaccinare de 70%. Sunt în România orașe unde gradul de vaccinare e sub 20%. În județul Cluj am trecut de 42%, iar la nivelul municipiului am depășit gradul de 50%.

Avem centre de vaccinare care funcționează foarte bine, există centrul drive-thru, discutăm și despre vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Fac un apel către toate generațiile, fie că vorbim despre generația tânără, fie că vorbim despre cea mai puțin tânără, să facă un minim efort și să meargă să se vaccineze.” a spus viceprimarul.


Fără scuze

Acesta a mai menționat și faptul că acum românii nu mai au de ce să se plângă, centrele de vaccinare fiind mult mai organizate decât acum câteva luni și numărul dozelor, suficient pentru toată lumea.

„În România nu mai avem probleme cu numărul dozelor de vaccin. Dacă acum câteva luni vorbeam despre dezorganizare la centrele de vaccinare și număr limitat de doze, azi nu mai întâmpinăm aceste dificultăți. Depinde doar de noi să revenim la starea inițială de dinainte de pandemie.”

Ultimele Stiri
abonare newsletter