Actualitate

Clujenii pot cere mai multe limitatoare de viteză în oraș. Boc: „Trebuie să facă o solicitare, noi o discutăm în comisie”

Primarul Emil Boc a vorbit joi despre limitatoarele de viteză montate în Cluj-Napoca. Acestea s-au înmulțit în ultima vreme, dar în urma unei solicitări, vor mai putea fi implementate și altele, în funcție de necesitate. Nu toți șoferii sunt de acord însă cu ideea.

 

 


„Cel puțin jumătate din discuțiile pe care le avem în comisie sunt despre limitatoarele de viteză. Este foarte greu să mulțumești pe toată lumea și am mers pe mâna poliției aici, pentru a ne spune care este varianta corectă pentru pietoni. Cetățenii care vor mai multe limitatoare de viteză pe străzile din Cluj, trebuie să facă o solicitare, noi o discutăm în comisie și cu siguranță ei vor primi un răspuns ori negativ ori pozitiv, în funcție de analiză”, a declarat edilul, joi, la un post de radio.

 


Unii șoferi clujeni sunt deranjați însă de limitatoarele de viteză, iar Boc a mărturisit și el că nu îi place ideea, fiind „deranjat” de acestea atunci când circulă cu mașina, dar conștientizează că acestea aduc un plus de siguranță.

Numărul limitatoarelor a crescut

Numărul limitatoarelor a crescut considerabil tocmai datorită faptului că cetățenii fac tot mai multe cereri, astfel, noi limitatoare fiind montate în ultima vreme, în special în zone cu grad ridicat de accidente.


„Să nu credeți că primarul merge pe stradă și zice «Bă, ce bine ar prinde un prag aici de sol». Merge în felul următor: poporul cere și sunt 100 de cereri, care ajung la Poliție. Poliția justifică 60. Acelea merg în comisia mare de circulație în care mai vine unul de la apă, unul de la energie, și ei spun că nu se poate acolo pune limitator de viteză. Și din cele 60, rămân 30 de cereri, care se pun pentru că au trecut prin toate filtrele legale și poliția ne-a spus «puneți, pentru că acolo avem rate de accidente, e școală, e grădiniță». Trec copii, merg ca nebunii unii, avem nevoie de limitatoare de viteză”, a explicat Emil Boc, în mai, la o emisiunea radio.

Limitatoarele de viteză, utile pentru uniii, dezagreate de alții

Măsurile precum montarea limitatoarele de viteză sunt luate preventiv, chiar dacă ele sunt resimțite ca „elemente de constrângere” de multe ori. Prin acestea, se face un pas spre salvarea vieților omenești de la accidente, mai ales atunci când vine vorba de cele montate în zonele în care există școli ori grădinițe.


„Trebuie să conviețuim împreună, nu avem altă cale. Nu putem să fim numai cu mașinile, pe jos sau cu bicicletele. Toți trebuie să trăim împreună într-un oraș, respectând niște reguli. Aceste măsuri vin să ne ajute să evităm pierderi de vieți omenești. Cea mai importantă e viața. Uneori măsurile au un element de constrângere, enervare. Și eu mai circul cu mașina și mă enervez, dar îmi dau seama că până la urmă aceste măsuri sunt în beneficiul tuturor, dar nu le punem nici abuziv”, a punctat Boc.

Măsura, utilă ori nu?

La finalul lunii mai, pe străzi precum Constanța, la intersecția cu strada Argeș și pe Gheorghe Lazăr, colț cu strada Paris, au fost montate noi limitatoare de viteză.


Nemulțumirile șoferilor nu au întârziat să apară, ei reclamând mai multe aspecte, cum ar fi faptul că banii sunt cheltuiți inutil pe aceste măsuri și că în locul lor, ar trebui să fie rezolvate alte probleme ale municipiului.

„Cei de la Primărie chiar nu au pe ce arunca banii? Limitatoare pe Gheorghe Lazăr, colț cu Paris... De parcă era nevoie, la cât se stă în coloană, zilnic. Ar fi mai util să exproprieze casa din drum și să o dărâme”, au reclamat mai multe persoane.

CITEȘTE ȘI:

Trei șoferi se „bat” pe un singur loc de parcare în Cluj-Napoca. Care sunt cele mai căutate parcări?

abonare newsletter