Actualitate

Cum să setezi aerul condiționat în casă și în mașină când e caniculă

Vremea a devenit extremă la începutul verii, în special din cauza caniculei. Află cum este optim să setezi aerul condiționat în casă și în mașină pe timp de caniculă.

 

 


Cum să setezi aerul condiționat în casă și în mașină când e caniculă în mod optim, pentru a nu simți senzația de „înțepenire”? Dacă aerul condiționat este setat prea tare, ai putea să ai ulterior dureri ale mușchilor și articulațiilor sau chiar să resimți imposibilitatea de a-ți mișca gâtul sau spatele. 

 


Modul în care setezi aerul condiționat în casă și în mașină când e caniculă este foarte important pentru că dacă nu o faci optim, vei avea parte de un disconfort termic exagerat.

Când te aflii la temperaturi ridicate, când e caniculă, după care petreci mult timp într-un spațiu unde este foarte multă răcoare, mușchii vor avea de suferit. Riscul ca mușchii să-ți rămână încordați pe timp de caniculă din cauză că ai setat prea puternic aerul condiționat în casă sau în mașină este foarte mare, fiindcă aceștia se contractă. 


Cum setezi aerul condiționat în casă și în mașină când e caniculă

În momentul în care setezi aerul condiționat în casă sau în mașină la o temperatură prea scăzută, pe timp de caniculă, organismul tău este în pericol și riști să ai probleme de sănătate.

Umiditatea și schimbările bruște de temperatură afectează și sistemul respirator. Prin setarea greșită a aerului condiționat pe timp de caniculă se poate crea un disconfort la nivelul foselor nazale, fiind predispuși la afecțiuni precum astm bronșic, conjunctivită, infecții la urechi și altele.


Temperatura optimă la care să îți setezi aerul condiționat în casă sau în mașină pe timp de căldură este una nu mai mică de 10 grade decât temperatura de afară. Astfel, dacă afară temperatura este de 31 de grade Celsius, în mașină sau în casă nu trebuie să fie mai rece de 21 de grade Celsius.

Un lucru foarte important: evită contactul direct cu aerul condiționat sau încearcă să-l îndrepți într-o zonă din casă sau mașină în care nu stă nimeni. Dacă acest lucru nu este posibil, încearcă să ieși de mai multe ori din camera în care aerul condiționat este pornit, iar când te întorci, îl oprești. 


CITEȘTE ȘI:

Bolile cauzate de folosirea incorectă a aparatului de aer condiţionat

 

De la inundații, la caniculă. ANM: „Cu siguranță vom vorbi despre secetă în a doua parte a verii”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter