Actualitate

Șase alimente pentru sănătatea creierului! Nu au voie să lipească din dietă

Șase alimente pentru sănătate creierului tău. E indicat să le consumi în cantități moderate, fiind alimente bogate în vitamine, mineral și antioxidanți.

 

 


Creierul este centrul de control al organismului și trebuie gestionat foarte bine de-a lungul anilor. Creierul ne ajută să ne mișcă sau să gândim, iar din acest motiv trebuie alimentat cu o serie de vitamine, nutrienți, minerale, antioxidanți sau acizi grași omega-3.

 

Cercetările publicate de Yahoo!Life au demonstrat că pentru sănătatea creierului avem nevoie de o dietă MIND, fiind o dietă combinată între cea mediteraneană și dieta DASH care ajută la reducerea riscului de Alzheimer și demență. Pentru a avea o viață sănătoasă la nivelul creierului este recomandat să consumăm cele șase alimente pentru sănătatea creierului.


Nuci - Aliment ideal pentru sănătatea creierului

Nucile se găsesc foarte ușor în comerț, dar pot fi și culese din copacii de pe marginea drumului în anumite zone. Nucile sunt ideale pentru orice dietă și contribuie din plin la sănătatea creierului. Nucile oferă un aport important de antioxidanți și sunt o sursă foarte bună de acid aflalinolenic, un acid gras omega-3 care reduce inflaxmația și stresul oxidativ. Studiile au arătat că o cantitate de 30-50 de grame de nuci zilnic ajută la îmbunătățirea funcției cognitive.

Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism. Previne bolile hepatice și reduce colesterolul ridicat


Vegetale cu frunze verzi

În această categorie intră mai multe vegetale cu frunze verzi, motiv pentru care nu am menționat un singur aliment. Vegetalele precum spanac sau kale sunt bogate în nutrienți precum vitamina K sau betacaroten, folat sau vitamina E.


Despre vitamina E știm că este un antioxidant care protejează celulele de radicali liberi și previne declinul cognitiv la vârse înaintate.  Vitamina K și betacarotenul susțin ele îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive.

Carne de miel pentru un creier sănătos

Nu mulți se așteptau să vadă carnea de miel în această listă. Conform unor studii recente, carnea de miel ajută la ameliorarea funcției cognitive pe termen lung. Studiul despre care vorbim a durat 10 ani și a concluzionat că persoanele care au consumat anumite alimente, printre care și carnea de miel și-au îmbunătățit inteligența. Astfel, putem introduce carnea de miel pe lista celor șase alimente pentru sănătatea creierului.

Ouă


Unul dintre cele mai populare alimente din România este și printre cele mai bune pentru sănătatea creierului. Ouăle sunt consumate în mod constant la micul dejun. Ouăle sunt o sursă importantă de colină, amină care reduce inflamația și ajută funcții cerebrale precum memoria și comunicare între celulele creierului.

Somon
Somonul este printre cele mai bune surse de proteină, dar ajută mult și creierul. Peștele gras este bogat în acizi grași omega-3, asociați de fel cu buna funcționare a creierului. Consumul de somon reduce riscul de infarct și artrită. Somonul este ușor de gătit și poate fi introdus foarte simplu într-o dietă.

Afine

În general, toate fructele de pădure ajută sănătatea creierului. Afinele sunt însă cele mai importante, fiind un adevărat shake de vitamina C, K, magneziu și fitonutrienți. Consumul de afine ajută la stimularea afluxului de sânge și oxigen din creier. O dietă cu frunze vegetale și afine reduce deteriorarea funcției cognitive și ne ferește de Alzheimer și demență.

CITEȘTE ȘI:

Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Poate cauza cancer. Cu ce îl putem înlocui?

 

Planta care vindecă rănile și previne căderea părului. Această plantă stă la baza multor preparate culinare

Ultimele Stiri
abonare newsletter