Actualitate

Patru proprietari oferă cazare gratuită familiilor cu copii cu cancer, veniți la tratament în Cluj-Napoca

Câțiva proprietari din Cluj oferă cazare gratuită familiilor care au copii diagnosticați cu cancer și vin aici la tratament.

 

Prin Asociația Magic, mai multe familii cu copiii cu diagnostice grave primesc un ajutor major atunci când vin la Cluj-Napoca pentru tratament. 


În decurs de jumătate de an, „cartierul MagicHOME Cluj” s-a mărit cu trei apartamente „donate”. Acest lucru este surprinzător și foarte generos, având în vedere că în Cluj-Napoca prețurile chiriilor sunt enorme și puțini proprietari decid să nu profite de acest lucru și să facă o faptă bună în schimb:

„În ultimele șase luni, „cartierul” MagicHOME Cluj s-a mărit cu trei apartamente donate, iar al patrulea va intra în uz în cursul acestei luni. Nu e deloc puțin lucru, cu atât mai mult în această perioadă, deosebit de grea pentru toată lumea. În vreme ce mai toți sunt preocupați să-și securizeze finanțele, există, iată, și astfel de minuni de oameni, care își oferă gratis casele, familiilor cu copii cu diagnostice grave, venite la tratament în Cluj”, transmite Asociația Magic.


Patru apartamente, oferite gratuit

În total, în pandemie s-au creat cinci „MagicHOME-uri” în Cluj-Napoca pentru familiile cu copii diagnosticați cu cancer. 

Dintre aceste cinci apartamente, patru sunt oferite în mod gratuit, fără să fie percepută vreo taxă de închiriere:


„Și nu, nu sunt dezvoltatori imobiliari, nici multimilionari. Sunt oameni care fie au plecat din țară, fie au moștenit un apartament și aleg, în loc să-l închirieze (cu bani mulți – Clujul este orașul cu cele mai scumpe chirii din România), să facă un bine imens.

Astfel, în plină pandemie, am reușit performanța să avem 5 MagicHOME-uri în Cluj – dintre care, pentru patru, grație generozității unor oameni excepționali, nu ni se percepe chirie nici măcar 1 leu. O nouă dovadă că vremurile grele scot și ce-i mai frumos din oameni, nu doar ce-i mai urât”, au explicat cei de la Asociația Magic.


Proprietar: „Nu sesizăm câtă suferință există în jurul nostru”

Dacă vă întrebați, totuși, de ce ați alege să vă oferiți gratuit apartamentul, când puteți să faceți un profit frumos și mare pe el, doi proprietari care și-au predat locuințele în proiectul MagicHOME v-au răspuns. 


Unul dintre ei spune că a aflat despre acest proiect cu ceva timp înainte să se mute într-un alt apartament și că de cele mai multe ori „nu sesizăm câtă suferință poate să existe în jurul nostru”, evidențiind cât de dificil este pentru anumite familii să aibă un copil grav bolnav. 

Gestul acestui proprietar a fost făcut cu scopul de a ridica puțin din grijile părinților care au copii bolnavi.

„Suntem profund recunoscători că am auzit de proiectul MagicHOME, cu câteva luni înainte să ne mutăm. Decizia de a preda asociației spațiul nostru mic și modest a venit foarte firesc și natural după aceea. De cele mai multe ori, nu sesizăm câtă suferință poate să existe în jurul nostru. Cu greu poți să îți imaginezi tăria de care trebuie să dea dovadă un părinte care își duce copilul la chimioterapie sau oamenii care se luptă ca să mai prelungească viața cu câțiva ani, luni sau zile. Sperăm ca lipsa grijii de a avea un loc unde să stea pe durata tratamentului să fie pentru acești oameni un ajutor. E acel puțin pe care l-am putut face noi pentru ei”, a mărturisit C., proprietar MagicHOME Cluj.

A plecat în străinătate, dar contribuie „la o țară mai bună”

Un alt proprietar care și-a donat apartamentul este plecat în Germania, unde lucrează pentru o companie internațională. Având în vedere că acesta nu vine des pe acasă s-a gândit cum își poate folosi apartamentul într-un scop bun și „nu ținut gol”. 

Acesta a adăugat că este important să știe că, deși a plecat din țară, încă poate contribui la dezoltaria României ca „o țară mai bună - locul în care ne trăiesc prietenii și părinții”:

„Am plecat din România în 2019, pentru a lucra pentru o companie internațională, în Germania. Am lăsat în urmă un apartament, care ne gândeam că poate fi folosit într-un scop bun și nu ținut gol. Urmăream și contribuiam la activitatea Magic de câțiva ani, așa că nu ne-a fost greu să luăm decizia de a da apartamentul în folosința asociației. Pentru noi, este important să știm că încă putem contribui la o țară mai bună – locul în care ne trăiesc prietenii și părinții”, a povestit și A., proprietar MagicHOME Cluj.

În fiecare MagicHOME, beneficiarii găsesc lenjerii de pat, prosoape, fructe, alimente, produse de igienă personală și curățenie. În plus, echipa magică de la Cluj (ca, dealtfel, în toate orașele unde avem MagicHOME-uri) le stă la dispoziție, ori de câte ori au nevoie de ceva: de la informații, la descărcat sufletul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter