Actualitate

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, a anunțat când ajunge pilula anti-COVID-19 în România: „Costă între 500 și 700 de dolari”

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, a anunțat când va ajunge pilula anti-COVID-19 în România și care va fi prețul de achiziție.

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, a anunțat când ajunge pilula anti-COVID-19 în România Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, a anunțat când ajunge pilula anti-COVID-19 în România

 

Paxlovid, primul antiviral împotriva COVID-19, ar putea ajunge în România în primăvară, undeva între martie și aprilie, conform unor declarații făcute de Dragoș Damian, CEO Terapia, pentru Antena 3.


„Eu, dacă ar fi să fac o estimare, aș spune că undeva între 1 și 3 luni este probabilitatea ca unul dintre cele două medicamente să ajungă în România. Undeva prin martie-aprilie. Medicamentul trebuie să fie decontat. Nu este deloc ieftin. (...) Datele din Marea Britanie și America arată undeva între 500 și 700 de dolari. Prețul nu este deloc accesibil. Nu este un medicament să îți faci stoc acasă. Să îl cumperi din farmacie să îl ai sau să îl iei cum îți trece prin minte. Pentru că este un medicament care trebuie prescris de medic și are efecte secundare,” a  explicat Dragoș Damian, la Antena 3.

Săptămâna trecută, antiviralul a fost aprobat de urgență de către Agenția pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite. Potrivit FDA, antiviralul este disponibil numai pe bază de rețetă și poate fi administrat pacienţilor cu risc crescut care au vârsta de peste 12 ani.


Conform unor studii, acest medicament reduce riscul de spitalizare  și deces cu 90%.

CITEȘTE ȘI:

OPINIE. Dr. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: The Final Inch. Un film documentar din 2009 care emoționează și înfurie. Și aduce speranta pentru 2022

Județul Cluj, LOCUL 1 la numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Câte cazuri s-au înregistrat?

Ultimele Stiri
abonare newsletter