Actualitate

COD GALBEN de viscol și ninsori, în weekend la Cluj! Rafale de vânt de 100 km/h și vizibilitate redusă

Meteorologii ANM au emis două atenționări meteorologice de cod galben care vizează și județul Cluj. Se anunță ninsori și viscol în weekend.

COD GALBEN de viscol și ninsori, în weekend la Cluj! Rafale de vânt de 100 km/h și vizibilitate redusă COD GALBEN de viscol și ninsori, în weekend la Cluj! Rafale de vânt de 100 km/h și vizibilitate redusă

 

 


Prima atenționare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță viscol și ninsori însemnate cantitativ, de la 22 ianuarie, ora 17, până la 24 ianuarie, ora 10.

 


„Fenomene vizate: viscol, ninsori însemnate cantitativ.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent”, a transmis ANM.


De asemenea, în intervalul 23 ianuarie, ora 10 – 24 ianuarie, ora 10, se vor manifesta fenomene precum: ninsori temporar viscolite.

„În intervalul menționat, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali, temporar va ninge viscolit, iar la rafală vor fi viteze în general de 50...70 km/h.


Notă: Ninsori slabe și vânt în general moderat (40...50 km/h) vor fi și în estul Moldovei și al Munteniei și pe arii restrânse în Dobrogea”, potrivit ANM.

CITEȘTE ȘI:

Cum să previ un incendiu dacă pleci de acasă? Sfaturi de la pompierii clujeni pentru minivacanța de 3 zile

Avertizare COD GALBEN de viscol, în Cluj. Urmează câteva zile de ger. Până când durează frigul?

Ultimele Stiri
abonare newsletter