Actualitate

SUA a trimis cea mai de temut dronă din lume la Cluj. Arma a fost folosită la lichidarea liderului iranian Soleimani

Cea mai de temut dronă din lume a fost trimisă de SUA în România, în județul Cluj, la baza militară de la Câmpia Turzii. Această armă se folosește pentru distrugerea țintelor aflate în mișcare.

SUA a trimis cea mai de temut dronă din lume la Cluj. Arma a fost folosită la lichidarea liderului iranian Soleimani SUA a trimis cea mai de temut dronă din lume la Cluj. Arma a fost folosită la lichidarea liderului iranian Soleimani


 

Modelul MQ-9 Reaper a fost folosit pentru a-l ucide pe liderul iranian Qassem Soleimani și deseori în raiduri aeriene care vizau teroriști din Irak, Siria, Yemen sau Afganistan.


 

Aceste drone sunt extrem de sofisticate și sunt folosite și pentru colectarea de informații și direcționare cu ghidare cu laser.


Un raport publicat de Flight International arată că România este pe al patrulea loc la dotarea cu aeronave de luptă, pe flancul estic al NATO, scrie antena3.ro.

Bazele NATO din România au 17 aeronave F16, MIG-uri și IAR-uri, transportatoare blindate Stryker, aduse recent în țară, drone de ultimă generație, elicoptere Black Hawks, scut antirachetă. În curând vom avea și alte avioane F35, conform sursei citate.


La emisiunea News Hour with CNN, un exportator american de tehnică militară, Anthony Mele, a explicat cum funcționează tehnica militară americană de pe teritoriul României și că nu este important „ce jucării ai”, ci tactica pe care o folosești:

„Bazele NATO din România sunt zone de desfășurare a exerciţiilor de luptă. O evaluare a capacităților NATO în război cu Rusia nu este măsurată în sisteme de apărare, de la echipament la echipament, ci de viteza de escaladare. Aşadar, atuncând când vorbim despre puterea acestor capabilităţi trebuie să înţelegem că nu se măsoară în această paradigmă. Nu este despre cine are cele mai bune jucării sau echipament şi va câştiga ci tactica, escaladarea, folosirea şi finalul jocului. Dar perspectiva mea asupra acestei întrebări este că diplomaţia este locul unde se va găsi o soluţie.”

CITEȘTE ȘI:

Bombardamente în estul Ucrainei. NATO: „Un pretext pentru a justifica o invazie în Ucraina. E îngrijorător”

Ucraina ar putea renunța la candidatura sa la NATO ca să evite un război cu Rusia

Ultimele Stiri
abonare newsletter