Actualitate

Este pregătit Clujul să primească refugiați din Ucraina? Emil Boc: „În caz că este nevoie, știm ce avem de făcut”

La nivelul Clujului există un plan de urgență care poate fi actualizat pentru găzduirea refugiaților ucraineni, dacă va fi nevoie.

Este pregătit Clujul să primească refugiați din Ucraina? Emil Boc: „În caz că este nevoie, știm ce avem de făcut” Este pregătit Clujul să primească refugiați din Ucraina? Emil Boc: „În caz că este nevoie, știm ce avem de făcut”

 

 


Invadarea Ucrainei de către Rusia a determinat populaţia ucraineană să părăsească în masă ţara aflată în război. 

 


Mulți dintre ucraineni au ajuns în decursul zilei de ieri la granița cu România.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Întrebat la un post de radio local dacă Cluj-Napoca va începe să primească refugiați, Emil Boc a răspuns că la nivelul Clujului există un plan de urgență pentru găzduirea refugiaților ucraineni, dacă va fi nevoie.


„Dacă vor fi probleme legate de refugiați, România trebuie să fie o țară deschisă, extrem de primitoare și de a rezolva situația temporară sper eu pe care o are populația din Ucraina (…) Avem un plan destinat situațiilor de urgență care poate fi adaptat pentru orice situație. Aici noi lucrăm sub comandă instituțională, adică Ministerul de Interne coordonează cu Prefecturile și Primăriile. În caz dacă este nevoie știm ce avem de făcut. Noi de la începutul săptămânii lucrăm la acest plan de al actualiza și activa, în cazul dacă va fi nevoie”, a declarat Emil Boc.

Petiție pentru primirea ucrainenilor

Tot în vederea acordării sprijinului față de refugiații ucraineni a fost inițiată o petiție la nivel național, aceasta fiind deja semnată de peste 14.000 de persoane.


„Suntem solidari cu oamenii din Ucraina! Semnează declarația de solidaritate cu oamenii din Ucraina! Suntem solidari cu vecinii noștri ucraineni în fața riscului de a deveni victime ale unui război. Orice conflict poate fi încă soluționat fără vărsare de sânge!

Facem un apel către toți liderii internaționali: abandonați propriile interese și acționați împreună pentru a contracara pericolul unui război în Europa! Un război în Ucraina înseamnă suferință și moarte pentru mii de oameni. Pentru a menține pacea este nevoie de consens anti-război din partea tuturor liderilor și comunităților internaționale”, se arată în textul petiției.

Petiția poate fi semnată AICI.

 

CITEȘTE ȘI:

Un clujean stabilit în Ucraina a povestit clipele de groază de la începutul războiului: „Am primit un telefon la 6 dimineața”

Peste 1.200 de persoane la granița de la Sighetu Marmației

Mii de ucraineni așteaptă să intre în România, în mai multe puncte vamale. Activiștii clujeni se organizează pentru primirea refugiaților

abonare newsletter