Actualitate

Țara arde și baba se piaptănă. Deși s-a pregătit centru pentru refugiați la Gară, Poliția Transporturi nu e în stare nici să răspundă la telefon

Gara Cluj-Napoca este „luată cu asalt” zilnic de refugiații ucraineni, iar în timpul serii și noaptea ajung până 100-150 de ucraineni cu trenul în municipiul nostru.

Țara arde și baba se piaptănă. Deși s-a pregătit centru pentru refugiați la Gară, Poliția Transporturi nu e în stare nici să răspundă la telefon/ SURSA FOTO: Olivér Kiss-Facebook Țara arde și baba se piaptănă. Deși s-a pregătit centru pentru refugiați la Gară, Poliția Transporturi nu e în stare nici să răspundă la telefon/ SURSA FOTO: Olivér Kiss-Facebook

 

 


Familiile refugiaților stau câteva ore sau o zi în Cluj, până pleacă în altă parte, de cele mai multe ori în străinătate.

 


Asociațiile din Cluj, implicate în sprijinirea refugiaților ucraineni, au semnalat că situația este dificilă la Centrul de tranzit pentru refugiați deschis în gară, unde sosesc peste 100 de persoane în fiecare noapte, mult peste capacitatea de găzduire a unității. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Centrul de tranzit deschis în Gara din Cluj-Napoca are o capacitate de 60 de persoane și nu poate face față numărului de refugiați ucraineni care ajung în Cluj-Napoca și așteaptă trenurile care îi vor duce spre vestul Europei.


Reporterii monitorulcj.ro au încercat să ia legătura cu reprezentanții Poliției Transporturi la numerele de telefon care apar pe site-ul Poliției Române, dar surpriză, nu răspunde nimeni.

 


Surpriza și mai mare a fost la numărul de telefon care este alocat biroului din Cluj: numărul apare invalid.

 

După mai multe încercări eșuate de a contacta în seara zilei de 8 martie un reprezentant al Poliției Transporturi Cluj, reporterii au reluat demersul în această dimineață. Într-un final, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj a furnizat reporterilor numărul de telefon al dispeceratului care a făcut legătura cu un reprezentant al Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj.

„Am luat legătura cu șeful secției și mi-a comunicat să vă transmit că orice date aveți nevoie, prin purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, le veți primi în cel mai scurt timp”, a declarat agent șef principal Todea al Poliției Transporturi Cluj pentru monitorulcj.ro.

Întrebat de ce nu răspunde nimeni la numerele de telefon afișate pe site-ul Poliției Române, șeful al Poliției Transporturi Cluj ne-a comunicat că numărul de telefon este disponibil și se asigură permanență, dar nu ne poate explica de ce numerele apar ca invalide.

„La acest număr este imposibil să nu vă răspundă pentru că este permanență, pe celelalte numere nu știu, nu vă pot spune, colegii sunt angrenați în activități (…) Numărul acesta (0264432196-n.red) este în dispecerat unde este trecere permanentă și se răspunde pe el în măsura în care este posibilitate. Dacă se insistă, se răspunde, este imposibil ca pe acest număr să nu se răspundă”, a adăugat Todea.

„Nu noi Poliția Transporturi de la Cluj gestionăm  pe site-ul Poliției Române, pe site cei care se ocupă sunt direct de la Inspectoratul General al Poliție Române (…) Suntem instituție publică, informațiile se pot lua de la purtătorul de cuvânt al IPJ”, a declarat pentru monitorulcj.ro Comisar Șef de poliție Oneț Florin.

Întrebat dacă informațiile care apar pe site-ul Poliției Române sunt eronate, cum pot cetățenii să obțină numărul de telefon care este cel corect, Oneț Florin a declarat că aceste informații se găsesc pe site-ul Prefecturii Cluj.

„Este site-ul instituției Prefectului, noi colaborăm în această problemă cu Prefectura județului Cluj, suntem sub coordonarea acestora. Toate datele de contact pentru a ajuta refugiații, trenurile sunt publice, garniturile sunt regulate. Ce facem noi în aceste zile sunt sub coordonarea instituției Prefectului (...)Noi suntem în gară permanent, 24 din 24, la postul de poliție chiar și dacă ar fi un număr de telefon acolo, polițiștii nu sunt tot timpul acolo, este o structură care este în teren”, a adăugat Șeful Biroului Județean Cluj, Secția Regională de Poliție Feroviare Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

Aproape 2.000 de refugiați, cazați în Cluj-Napoca de la începutul războiului. Emil Boc: „Avem situația sub control”

Un refugiat din Ucraina, șocat de prețurile de la Cluj: „Nu aș putea trăi aici”

abonare newsletter