Actualitate

Aplicaţia Apel 112 este disponibilă acum și în limba ucraineană. Aceasta funcționează în total în șase limbi

Au fost adăugate noi traduceri în aplicaţia Apel 112, iar în prezent aceasta poate fi folosită atât în limba română, cât şi în limbile engleză, franceză, germană, maghiară şi ucraineană.

Aplicația Apel 112, disponibilă în limba ucraineană. Aplicația Apel 112, disponibilă în limba ucraineană.

 

 


Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) arată că pentru a beneficia de noile funcţionalităţi este necesară actualizarea aplicaţiei la ultima versiune, din Google Play sau App Store.

 


De asemenea, în urma demersurilor întreprinse de STS pe lângă operatorii de telefonie mobilă, în mesajul privind serviciul de roaming pe care cetăţenii îl primesc odată cu intrarea pe teritoriul României, a fost introdusă şi informaţia referitoare la posibilitatea folosirii, în caz de urgenţă, a aplicaţiei mobile Apel 112 în cele şase limbi.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Actualizările vin în sprijinul persoanelor care nu sunt vorbitoare de limba română şi se află într-o situaţie de urgenţă, oferindu-le, astfel, un meniu intuitiv, uşor de folosit într-o limbă pe care o cunosc. Odată cu setarea altei limbi decât cea predefinită la instalare, respectiv limba în care este setat telefonul, meniul şi informaţiile de localizare sunt afişate conform opţiunii alese”, precizează STS într-un comunicat de presă.

Cum se setează una din cele șase limbi disponibile

Pentru selectarea uneia din cele şase limbi, sunt necesari următorii paşi:


1. accesarea meniului „Setări” şi selectarea funcţiei „Limbă”; 
2. alegerea limbii dorite pentru afişarea informaţiilor de navigare.

STS reaminteşte că aplicaţia Apel 112 permite transmiterea către sistemul informatic al Serviciului de urgenţă 112 a informaţiilor de localizare în format AML (Advanced Mobile Location) ale dispozitivului de pe care este iniţiat apelul de urgenţă. Aplicaţia foloseşte conexiunea de date şi serviciul de localizare ale telefonului mobil (GPS), doar pe timpul apelului de urgenţă.


Totodată, operatorii STS ai Serviciului de urgenţă 112 preiau şi procesează apelurile cetăţenilor în mai multe limbi de circulaţie internaţională şi în limbile minorităţilor naţionale. Până în prezent, aplicaţia Apel 112 care poate salva viaţa într-o situaţie critică a fost descărcată de peste 600.000 de ori. Aceasta poate fi descărcată gratuit pe orice telefon inteligent, din magazinele de aplicaţii Google Play şi App Store.

CITEȘTE ȘI:

Președintele Ucrainei va susține un discurs în Parlamentul României. Cîțu: „Ucraina are tot sprijinul meu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter