Actualitate

Cum să-ți cumperi o pereche bună de căști bluetooth? (P)

Dacă sunteți pe cale să achiziționați căști bluetooth, înainte de a face căutarile necesare, vă recomandăm să aruncați o privire la acest ghid.

Veți citi tot ceea ce aveți nevoie, pentru a vă asigura că alegerea pe care o veți face va fi cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Căștile wireless bluetooth au devenit un accesoriu aproape esențial astăzi, mai ales acum că multe telefoane mobile nu mai au conectorul jack de 3,5 mm. Pe piață puteți găsi nenumărate modele de vânzare, astfel încât sarcina de a le alege pe cele care se potrivesc cel mai bine, poate fi destul de complicată.

Definiți-vă prioritătile


Decideti dacă cel mai important lucru este calitatea sunetului, portabilitatea, confortul sau autonomia, iar apoi definiți caracteristicile secundare de care doriți să vă bucurați și stabiliți un buget pentru casti bluetooth. Din această listă inițială, puteți începe să căutați modelul care se potrivește cel mai bine necesitătilor.

Tipuri de căști Bluetooth


După definirea priorităților, sunteti gata să aruncați o privire la tipurile de căști de pe piață și să le alegeți pe cele care îndeplinesc cel mai bine cerințele dumneavoastră. Iată caracteristicile celor trei categorii principale.

Căști bluetooth circumaurale


Acestea sunt cele mai mari căști, deoarece acoperă întreaga ureche și stau în jurul acesteia. Modelele nu au, de obicei, un design compact sau pliabil, astfel încat portabilitatea nu este punctul lor forte. În schimb, acestea sunt cele care oferă cea mai bună izolație, sunt confortabile de purtat și calitatea sunetului lor este excelentă.

Căști bluetooth supraaurale


Sunt cele care acoperă urechea și sunt plasate pe ureche. Designul lor este mai compact decât cel al circumauralilor, deci sunt mai ușor de transportat, dar pentru aceasta, sacrifică calitatea sunetului și izolarea fonică pe care o oferă cele circumaurale.

Căști bluetooth intraauriculare


Ele sunt mici, ușoare și portabile, fiind plasate în interiorul pavilionului auditiv. Principalul lor dezavantaj este că nu sunt prea confortabile pentru a le purta dacă ascultați muzica pentru o lungă perioadă de timp. Dacă decideți pentru această categorie, este important să căutați căști care au protecție de silicon sau alt material, care se potrivesc bine cu morfologia urechii.

Caracteristici și specificații tehnice pentru a alege căști bluetooth

Următorul pas în alegerea unei căști wireless este să respectați caracteristicile și specificațiile 

Impedanța

Impedanța este măsurată în ohmi (ohm) și este o valoare care ne spune rezistența la trecerea curentului electric. Cu cât valoarea este mai mică, cu atat volumul este mai mare, deși un volum mai mare nu implică o calitate audio mai bună. Dacă impedanta este foarte mare, este posibil să întâmpinați probleme, mai ales dacă ascultați muzica pe un dispozitiv mobil. Pentru a asculta muzica pe smartphone, sunt recomandate modele de 16 sau 32 ohmi.

Sensibilitate

Acest parametru se referă la puterea de ieșire și este măsurată în decibeli (dB). Un maxim de 100 dB este recomandat pentru urechea umană, iar cifrele mai mari pot provoca daune. De obicei, de la 125 dB începi să simți durere.

Frecvența de răspuns

Acest parametru este măsurat în hertzi (Hz) și se referă la intervalul de frecvență reprodus de receptor. În mod ideal, oferă frecvențe audibile de urechea umană, variind de la 20 la 20,000 Hz. Este masurată în miliwati (mW) și este puterea electrică pe care o au căștile.

Autonomie

Durata de viață a bateriei căștilor bluetooth variaza în funcție de tip și model. Circumferința și supraauralul vă pot oferi câteva zile de baterie, în timp ce intraauditivele vă oferă ceva mai puțin. De asemenea, verificați daca au încărcare rapidă și baterie, deoarece aceste caracteristici vă vor economisi timp.

Versiune Bluetooth

Versiunea Bluetooth pe care o integrează căștile afectează calitatea audio, autonomia și consumul bateriei. Dacă este posibil, încercați să echipati Bluetooth 5.0, cea mai recentă versiune a standardului sau Bluetooth 4.1.

Speram să vă fi ajutat sfaturile noastre, astfel încât să vă puteți orienta către o pereche de căști bluetooh perfectă. Vă puteți stabili și un buget pentru acestea, astfel vi se vor limita unele opțiuni, însă vă veți decide mai ușor.

CITEȘTE ȘI:

Merită să-ți cumperi o boxă JBL? (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter