Administrație

Ultimul weekend din 2022 cu străzi deschise pietonilor, la Cluj-Napoca

Ultimul eveniment din cadrul ediției de toamnă a proiectului „Fugi în curtea școlii” a avut loc în weekend, în cartierul Zorilor

Strada Cireșilor a fost amenajată într-un spațiu sigur destinat sportului. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Strada Cireșilor a fost amenajată într-un spațiu sigur destinat sportului. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Sâmbătă și duminică, proiectele „Fugi în curtea școlii” și „Străzi deschise” au ajuns în cartierul Zorilor.

 


Astfel, sâmbătă, 5 noiembrie, curtea Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din cartierul Zorilor a fost transformată într-o zona dedicată jocurilor și activităților sportive pentru copii precum: atletism, baschet, handbal, fotbal, tenis, volei, precum și jocurile copilăriei: rațele și vânătorii, leapșa sau șotron.

Duminică, 6 noiembrie, strada Cireșilor a fost amenajată într-un spațiu sigur destinat inițierii în sport. Clujenii de toate vârstele, în special copiii, au putut practica aici sporturi precum baschet, handbal, tenis de masă, badminton, roundnet și alte sporturi. Pe această stradă, în intervalul 14-17, partea carosabilă a drumului a fost restricționată traficului rutier și amenajată într-un spațiu dedicat exercițiilor sportive.


Activitățile derulate în acest sfârșit de săptămână în cartierul Zorilor, la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” și pe strada Cireșilor, au fost ultimele de acest tip din acest an. 

Primăria Cluj-Napoca, împreună cu echipa Fugi în curtea școlii, a transformat curțile unor școli și câteva străzi din cartierele Mănăștur, Gheorgheni, Grigorescu, Iris și Mărăști în zone dedicate sportului și exercițiilor fizice.


„Străzi deschise” este realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu echipa „Fugi în curtea școlii”.

Despre „Fugi în curtea școlii”

Proiectul „Fugi în curtea școlii” a demarat în anul 2018, iar pe parcursul anilor 2018 și 2019 au avut loc 4 ediții (2 de toamnă și 2 de primăvară). În 2019, proiectul a ajuns în cartierele rezidențiale majore ale Municipiului Cluj-Napoca și a inclus o serie de 12 unități de învățământ, împreună cu elevii cursanți, copiii din cartierele învecinate și părinții acestora. Porțile școlilor au fost deschise pentru orice copil care a dorit să se bucure de jocurile interactive din curtea școlii. La activitățile organizate în fiecare școală au participat între 250 și 400 de elevi.

CITEȘTE ȘI:

Patru străzi din Cluj-Napoca devin PIETONALE pentru practicarea sportului. Se prelungește programul „Fugi în curtea școlii”

abonare newsletter