Administrație

Ședință „de pomină” la Consiliul Județean Cluj. Alin Tișe s-a luat cu mâinile de cap!

30 de minute irosite de aleșii județeni care au dat încă o dată dovadă că nu au nicio treabă cu tehnologia. Ședința de Consiliu Județean de luni a fost plină de gafe, bâlbâieli în lanț și rateuri din punct de vedere tehnic! Inclusiv gafa cu data ședinței: 31 noiembrie!

Captură video ședință Consiliu Județean Cluj cu eroarea datei de 31 noiembrie care nu există în calendar Captură video ședință Consiliu Județean Cluj cu eroarea datei de 31 noiembrie care nu există în calendar

 

Ședința de Consiliu Județean de luni a fost întreruptă minute în șir pentru a le permite consilierilor județeni să-și reinstaleze/reactualizeze aplicația prin intermediul căreia intră live la ședință. Cu toate că pandemia a trecut, la Consiliul Județean Cluj ședințele încă se țin online. Mai mult, În ultimele luni, nu a fost ședință de Consiliu Județean fără probleme tehnice sau fără ca aleșii județeni să nu se facă de rușine uitându-și microfoanele deschise și înjurând.


Actul 1. Înregistrarea participării la ședință. 

Oare mă aude lumea? Mă aud? Vă propun să începem ședința de astăzi prin intermediul unei platforme online și de videoconferință. Îi rog pe colegii mei să înregistreze prezența”, a spus Tișe

Sânmărtean sunt, nu apare linkul pentru a mă putea înregistra


„Mai încearcă”, insistă Tișe.

Alte voci, aceleași probleme: „Nici mie, domnule președinte”, „Nu apare la nimeni, domnul președinte”, „Nu pot să mă înregistrez”, „Nu apare nimic decât imaginea noastră”


„Mai încercarți”, „Doar puțină răbdare și remediem”, „Haideți mai repede”, replica lui Tișe care începe să-și piardă răbdarea.

„Facem încă o încercare, ce nu apare înregistrat ca prezent o să vă citesc individual să lămurim problema”, a mai spus președintele CJ Cluj.


Actul 2. Încercarea a doua. La unii consilieri se poate, pe altii sistemul i-a învins

Eu am putut vota”, se aude o voce.

Eu am putut vota, dar dacă continuă problema aș propune să schimbă platforma, domnule președinte. Cred că cu zoom-ul am avut mai puține probleme”, spune consilierul județean Mihai Iepure.


Nu e vorba de platformă, unii dintre dumneavoastră nu v-ați făcut update la aplicație deloc. Nu e o problemă de aplicație, dacă unii pot și alții nu”, spune Tișe.

„Domnule președinte, facem ședințele fizic și nu vom avea probleme”, a cerut un consilier.

„Susțin această opinie” se aude vocea altui consilier.

Actul 3. Ședința a fost oprită. Cine e de vină?

Am întrebat la tehnic, mi se spune că de fiecare dată la jumătate încercăm să intrăm sau vă contactăm să intrați mai devreme să vedem dacă sunt probleme. Atunci colegii mei pot interveni și să remedieze. Vă rugăm să intrați mai devreme pentru a remedia problemele de platformă. Acum trebuie să stăm să reparăm individual. Oprim puțin ordinea de zi și verificăm la fiecare în parte. La persoanele care nu pot să voteze, îi întreb imediat după vot și notăm fizic și gata”, a cerut Tișe.

„Eu am ieșit din aplicație, am făcut un update și merge”, se laudă un consilier.

„Atunci ieșim și ne reconectăm”

„Cum trebuie să facem update-ul?”

Actul 4. Ședința e reluată după minute bune. Tot cu probleme

„Ați reintrat, ați reușit? Să facem o probă pe partea de vot. Acolo unde vedeți că e o problemă, ne avertizați și consemnăm votul”, încearcă Tișe să aplaneze problemele.

„Doar 32 de colegi sunt prezenți”, spune Iepure.

„Bine, lăsați... Reluăm ședința din acel moment, supun aprobării dumneavoastră procesul verbal al ședinței din 31 octombrie” spune Tișe.

„Domnule președinte, Laura Chiorean sunt, am reușit să mă înregistrez? Puteți verifica, vă rog?”

„Și Pintea”

„Și Angela Marchiș”

„Haideți să verificăm, doamna Chiorean, doamna Marchiș, domnul Pintea”, dă replica Tișe.

„Eu nu mă mai văd deloc”, spune Angela Marchiș

„Nici eu nu văd nimic” spune Adela Deheneș.

„Doamnă, am spus că vă înregistrăm acum. Nu erați înregistrată deloc. Propun suplimentarea ordinii de zi”, a mai spus Tișe.

Actul 5. „Votez pentru”. Tișe: „Angela, votul e secret” + o conferință în engleză

„Angela Marchiș sunt, nu apare nimic, votez pentru”

„Mi-am reinstalat aplicația pe calculator, de aceea am întârziat. Adi Arion își instalează acum aplicația pe laptop”, se aude vocea unui consilier.

Tișe merge mai departe cu ordinea de zi: Proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean al domnului Popovici Alin

„Eu sunt plecată din țară, vot pentru”, spune consilierul județean Angela Marchiș.

„E vot secret, Angela. Opinia mea e, dacă nu vezi, să resetezi aplicația și să o oprești”, spune Tișe.

„Angela, ți pornit microfonul, ți se aud niște povești în engleză”, atrage atenția un consilier județean.

După mai bine de 2 ore pline de problem tehnice, ședința de Consiliu Județean s-a terminat.

CITEȘTE ȘI:

Clujana are datorii de 1 milion de euro. Reacția lui Alin Tișe după ce Terapia a anunțat preluarea mărcii Clujana. „Un privat nu e un hoț”

Statul reia investiția în centrele de deșeuri, cu bani din PNRR. Consiliul Județean Cluj s-a chinuit un deceniu să inaugureze CMID

Consiliul Județean Cluj se laudă că finalizarea unor lucrări la Centrul de Deșeuri e „un moment istoric”. După 10 ani!

abonare newsletter