Administrație

Centrul pentru Tineret din Cluj a fost deschis oficial. Investiție de aproape 900.000 lei. FOTO

Miercuri, 11 ianuarie, s-a deschis oficial Centrul pentru Tineret de pe strada Iuliu Maniu. Investiția a fost de aproape 900.000 de lei.

Miercuri, 11 ianuarie, s-a deschis oficial Centrul pentru Tineret de pe strada Iuliu Maniu. Investiția a fost de aproape 900.000 de lei/ Foto: Emil Boc - Facebook Miercuri, 11 ianuarie, s-a deschis oficial Centrul pentru Tineret de pe strada Iuliu Maniu. Investiția a fost de aproape 900.000 de lei/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Centrul pentru Tineret, un nou spațiu multifuncțional dedicat tinerilor din Cluj-Napoca, a fost deschis oficial miercuri.

 


Centrul pentru Tineret se află în incinta Palatului Statusului Romano-catolic - strada Iuliu Maniu nr. 1 - și are o suprafață de aproximativ 125 mp. 

CITEȘTE ȘI:
Încă o promisiune: Centrul pentru Tineret din Cluj își va deschide porțile luna următoare
A avut loc prima ședință a Consiliului Consultativ de Tineret Cluj. Ce își propune noua structură?

Valoarea totală a lucrărilor a fost de aproape 900.000 de lei

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 889.698,46 lei TVA inclus. Spațiul este gândit într-o perspectivă multifuncțională și va găzdui activități culturale și educaționale dedicate tinerilor, fiind dotat cu toate cele necesare bunei desfășurări a evenimentelor, inclusiv sistem de sonorizare cu mixer, boxe active și microfoane wireless, ecran digital C-Touch, sistem integrat de live-streaming


„Clujul susține tinerii: Deschiderea Centrului pentru Tineret. Investiție de 890.000 lei într-un spațiu cultural și educativ de calitate. 

Am participat astăzi la evenimentul de deschidere al Centrului pentru Tineret din inima Clujului, situat pe strada Iuliu Maniu. Mi-a făcut plăcere să fiu alături de elevi și studenți pentru că ei sunt nucleul acestei inițiative, lor le este dedicat acest nou spațiu cultural și educativ - structurilor asociative, structurilor de tineret, evenimentelor culturale, evenimentelor care fac vibrantă viața în orașul nostru. 


Dorim să încurajăm tinerii să se implice în viața comunității noastre și să le susținem dezvoltarea. 

Le-am transmis studenților să se bucure de anii studenției la Cluj. Aici au șansa unei educații și pregătiri profesionale de nivel înalt în toate domeniile, se pot bucura de viața culturală și socială într-un mediu sigur, deschis inovării și creativității. Au șansa de a se implica în activități foarte diverse și i-am încurajat să facă asta pentru formarea și viitorul lor. 


În acest context, am discutat despre posibilitatea de vot de la 16 ani, politică pe care o susțin. 

Am subliniat de asemenea că dorim, prin astfel de spații dedicate și structuri precum Consiliul Consultativ pentru Tineret, să contribuim la crearea unui cadru de colaborare, de împărtășire de idei și proiecte constructive. Este extrem de valoroasă capacitatea de lucra împreună fiind atât de diferiți. Spre exemplu, este esențial să putem colabora la nivel european cu toate diferențele dintre noi, pentru un viitor prosper și asigurarea păcii. 

Primăria Cluj-Napoca va continua să investească în infrastructura educațională, programele pentru copii și tineri, să ofere suport proiectelor de tineret și domeniilor cu impact direct asupra generațiilor care vin”, a declarat primarul Emil Boc.

Centrul de Tineret, votat prin Bugetarea participativă încă din anul 2017

Centrul pentru Tineret se află în incinta Palatului Statusului Romano-Catolic de pe strada Iuliu Maniu nr. 1, la parter, având o suprafață de aproximativ 125 mp, iar accesul se va face direct din stradă.

Activitățile culturale și educaționale dedicate tinerilor vor beneficia de gratuitate, dacă în cadrul acestora nu se vor desfășura activități comerciale, așa cum se întâmplă în prezent și la obiectivele culturale administrate de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei Cluj-Napoca, potrivit anunțului făcut de autoritățile locale.

Prin acest proiect, autoritățile încearcă să ofere tinerilor noi facilități pentru a se implica în viața comunității, care să contribuie la atingerea potențialului lor. Municipiul Cluj-Napoca are, începând din 2021, un Consiliu consultativ pentru tineret din care fac parte zeci de structuri asociative care îi reprezintă pe tinerii clujeni și care s-a implicat în acest proiect.

În Mai 2022 a avut loc prima ședință a Consiliului Consultativ de Tineret, o structură formată din 31 de asociații de tineret și pentru tineret din municipiul Cluj-Napoca.

Consiliul Consultativ de Tineret are rolul de a asigura accesul tinerilor la luarea deciziilor care îi vizează și de a susține implicarea acestora în formularea politicilor și programelor de tineret.

Pentru clădirea de pe colțul străzii Iuliu Maniu (unde funcționează KFC), Primăria municipiului Cluj-Napoca a relansat, în octombrie 2019, licitația privind amenajarea Centrului pentru Tineret. Este vorba despre un spațiu adiacent ocupată de operatorul comercial, în aceeași clădire, tot la parter, însă în partea estică a imobilului.

Consilierii locali USR i-au atras atenția primarului Emil Boc că proiectul Centrului de tineret a fost votat în anul 2017 în cadrul procesului de bugetare participativă, iar „Primăria a întârziat 2 ani cu inițierea demersurilor legale și datorită proastei administrări, multiple licitații au fost anulate din pricina lipsei de oferte depuse”.

CITEȘTE ȘI:

Tinerii clujeni vor avea voce în viitoarele proiecte ale orașului. Primăria înființează Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca

Mai multe clădiri de pe Iuliu Maniu, declarate de interes public! Totul pentru extinderea Centrului de tineret, existent … pe foaie din 2018!

abonare newsletter