Administrație

Zonele turistice din Munții Apuseni, mai accesibile! Drumul Mănăstireni – Călata – Mărgău a fost asfaltat

Consiliul Județean Cluj a finalizat modernizarea drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău.

Drumul Mănăstireni – Călata – Mărgău a fost asfaltat. FOTO: CJ Cluj Drumul Mănăstireni – Călata – Mărgău a fost asfaltat. FOTO: CJ Cluj

 

 


 Sectorul de drum în lungime de circa 23 de kilometri dintre Mănăstireni și Mărgău a fost asfaltat integral. Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău.

 


Acestea au fost executate în cadrul proiectului având ca obiect „Servicii de actualizare expertiză tehnică, proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, între km 36+050 și km 59+000, L=22,950 km”. În urma finalizării lucrărilor, sectorul de drum în lungime de aproape 23 de kilometri a fost, inclusiv, asfaltat integral.

Drumul Mănăstireni – Călata – Mărgău a fost asfaltat. FOTO: CJ Cluj

„Am finalizat cu mult înaintea termenului stabilit o investiție majoră, extrem de importantă pentru dezvoltarea acestei zone a județului, cu efecte directe și imediate atât în ceea ce îi privește pe localnici, cât și pe turiștii care vizitează zona montană a Clujului. Prin modernizarea infrastructurii acestui drum am realizat o legătură utilă şi rapidă între drumurile naționale DN1 şi DN1R şi, de asemenea, am facilitat traficul rutier spre zonele turistice din Munţii Apuseni pe direcţiile Fântânele – Beliş şi Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Finanțate atât din fonduri europene cât și din bugetul Consiliului Județean, operațiunile au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului, consolidarea a trei porțiuni instabile de drum, dar și lucrări de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii a nu mai puțin de șapte poduri. De asemenea, au fost executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, precum și de semnalizare și marcaje rutiere.

Drumul Mănăstireni – Călata – Mărgău a fost asfaltat. FOTO: CJ Cluj
Drumul Mănăstireni – Călata – Mărgău a fost asfaltat. FOTO: CJ Cluj
Drumul Mănăstireni – Călata – Mărgău a fost asfaltat. FOTO: CJ Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nou traseu turistic în Apuseni în județul Cluj. Are 12 km și 6 puncte de belvedere - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter