Administrație

Lucrări de întreţinere pe drumul care leagă zonele turistice Mărișel, Someșu Rece, Băișoara și Buru

Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrări de întreţinere pe un drum care asigură legătură directă cu mai multe zone turistice din judeţ.

Lucrări de întreţinere pe drumul județean DJ 103V Stolna – DJ 107M/Foto: CJ Cluj Lucrări de întreţinere pe drumul județean DJ 103V Stolna – DJ 107M/Foto: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean DJ 103V Stolna – DJ 107M lucrări de întreținere curentă și periodică ce au drept scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță. Acestea vizează sectorul în lungime de aproximativ 2,5 kilometri cuprins  între pozițiile kilometrice 6+500 și 8+990.

 


„Importanța lucrărilor e dată de faptul că acest drum județean asigură o legătură directă între două drumuri județene extrem de atractive din punct de vedere turistic, respectiv DJ 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel și DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Băișoara – Iara – Buru – limită cu județul Alba. În acest fel poate fi evitat traficul aglomerat de pe DN 1 între localitățile Gilău și Luna de Sus”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În această etapă se execută lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, realizarea de ziduri de sprijin, precum și  aducerea la profil a acostamentelor.


De asemenea, urmează a fi derulate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare, lucrări de întreținere a podurilor și podețelor, refacerea de timpane, montarea de parapete acolo unde situația impune acest lucru, precum și lucrări în vederea asigurării siguranței circulației prin montarea de butoni reflectorizanți pe stâlpi și parapete. 

Lucrările în valoare de 190.877 lei (TVA inclus) sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dezvoltarea „Clujului rural” continuă! Președintele CJ Cluj, Alin Tișe: „Dăm viață zonelor de la țară”.

Lucrări pe DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor, unde ploile au adus pietriș și pământ pe carosabil.

Ultimele Stiri
abonare newsletter