Administrație

Spitalul Pediatric Monobloc are finanţare. Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj: „Putem începe lucrările”.

Spitalul Pediatric Monobloc care va fi edificat în cartierul clujean Borhanci are finanţare.

Spitalul Pediatric Monobloc are finanţare/Foto: Randare proiect Spitalul Pediatric Monobloc are finanţare/Foto: Randare proiect

 

 


Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, a primit finanţare din partea Guvernului, a anunţat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

 


„Avem proiectul Spitalului de Copii pe care vrem să îl începem. S-a vorbit mult despre el. Este un proiect nou. Actul normativ pe care Guvernul l-a emis cu privire la finanţarea unităţilor medicale noi prevede explicit caracteristicile de finanţare, iar Spitalul de Copii este pe primul loc în ceea ce înseamnă finanţarea, pentru că este cel mai avansat proiect din România. Putem spune că avem o parte din bani. Spitalul de Copii va avea în sfârşit o finanţare care ne va permite să începem lucrările la acest spital. Mi-am dorit să putem spune asta şi am ajuns aici. După 2 ani de muncă vom putea să demarăm proiectul Spitalului de Copii”, a declarat Tişe, la un post de radio local. 

Primul spital construit de la zero în România după Revoluție

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.


Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, va fi edificat în cartierul clujean Borhanci și va deservi cca. 50.000 de copii/an, din întreaga țară. Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

Suprafața totală a spitalului este calculată la 62.000 metri pătrați. Spitalul va avea cinci etaje și un număr de peste 500 de paturi disponibile: 510 paturi de spitalizare continuă,  65 de paturi de însoțitor și 50 de paturi de spitalizare de zi.


Întreaga unitate medicală va fi organizată în 12 secții, fiind de asemenea prevăzut un heliport. 

În cadrul Spitalului Monobloc ar urma să lucreze un număr de 1.288 de angajați, dintre care, aproape 500 vor fi medici. 


Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj va fi construit pe un teren de aproximativ 17 hectare, din zona Becaș, teren aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj. Unitatea va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii, care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în nouă locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. 

Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj. Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu: „Proiectul aduce beneficii semnificative comunității noastre”.

abonare newsletter