Administrație

Apă în Apuseni. Consiliul Județean a început lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a Clujului. Alin Tișe: „Investiția va crea premisele unei dezvoltări accelerate a întregii regiuni”.

Aproximativ 9.500 de locuitori din zona de munte a Clujului sunt beneficiarii direcți ai proiectului de alimentare cu apă potabilă derulat de Consiliul Județean, iar impactul lucrărilor va permite dezvoltarea accelerată a regiunii, precum și a zonelor limitrofe.

Apă în Apuseni. Au început lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului Cluj/Foto: pixabay.com/CJ Cluj Apă în Apuseni. Au început lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului Cluj/Foto: pixabay.com/CJ Cluj

 

 


Apă în Apuseni, un proiect de impact în dezvoltarea zonei montane a Clujului

Apă în Apuseni reprezintă un proiect însemnat derulat de administrația județeană a Clujului, în condițiile în care lucrările de alimentare cu apă potabilă a localităților din acest areal presupun construcția a peste 50 de km de conducte, cu 7 stații de pompare și mai multe rezervoare de înmagazinare în condițiile unui relief specific zonei montane. 

Peste 9.000 de locanici se numără printre beneficiarii acestor lucrări, însă în urma implementării proiectului regiunea de munte va dispune de condiții de dezvoltare susbtanțiale. 


Lucrările au început în mai multe localități de pe traseul proiectului 

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” au început lucrările efective de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului Cluj, mai precis de extindere a rețelei de apă din sursa orașului Huedin către comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș.


„Este un moment important pentru clujenii care locuiesc în zona de munte a județului Cluj, dar și pentru operatorii economici și turiștii care aleg să petreacă aici un timp liber de calitate. 

Alimentarea cu apă a acestei zone este un proiect la care țin foarte mult și pe care îl voi monitoriza îndeaproape, astfel încât să fie finalizat într-un timp cât mai scurt. Lucrările au început, concomitent, în mai multe locații aflate pe traseul proiectului, respectiv dinspre Huedin înspre Sâncraiu, în localitatea Călățele Pădure, dar și în satul Dealu Negru înspre Râșca”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 


CITEȘTE ȘI: 
Zonele montane din Cluj, mai accesibile pentru turiști. Peste 40 km de drumuri județene, modernizate cu bani europeni.

Contractul în valoare de 23.162.000 lei, fără TVA, a fost încheiat la sfârșitul anului trecut, iar finanțarea este asigurată din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse în proiect vor fi realizate etapizat, pe o perioadă de 24 de luni. Investiția vizează construirea a circa 52 de km de conducte de alimentare cu apă, cu 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.


Apă în Apuseni este un proiect extrem de important, care va aduce un plus de bunăstare și confort celor aproximativ 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munților Apuseni. De asemenea, investiția va crea premisele unei dezvoltări accelerate a întregii regiuni, dar și a zonelor limitrofe. 

În continuare, Consiliul Județean Cluj împreună cu Compania de Apă „Someș” SA analizează implementarea unei soluții de canalizare inteligentă alternativă, pentru procesarea apelor uzate.

Noua investiție vine în completarea celor deja realizate sau aflate în curs de implementare în zona de munte a județului și care vizează dezvoltarea socio-economică și turistică a comunelor clujene din Apuseni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cinci drumuri din județul Cluj, în lungime de 45 km, vor fi modernizate

Ultimele Stiri
abonare newsletter