Administrație
Lotul 2 al centurii metropolitane se lasă așteptat. CNSC a respins contestația depusă de CON-A privind decizia de anulare a licitației.
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma CON-A Operations privind decizia de anulare a licitației pentru realizarea tronsonului 2 al centurii metropolitane.
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma CON-A Operations privind decizia de anulare a licitației pentru realizarea tronsonului 2 al centurii metropolitane/ Foto: Emil Boc - Facebook
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma CON-A Operations privind decizia de anulare a licitației pentru realizarea tronsonului 2 al centurii metropolitane.
La finalul lunii aprilie, Primăria Cluj-Napoca a fost obligată să anuleze licitația pentru că oferta depusă de CON A depășea valoarea stabilită cu circa 30%, iar legea permitea maxim 15%.
Imediat, asocierea formată din firmele CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden, a depus contestație la CNSC privind anularea licitației pentru cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane din Cluj-Napoca
„Singurul ofertant nu a putut merge mai departe pentru că oferta este neconformă și a fost declarată inadmisibilă. S-a ajuns aici pentru că orice ofertă trebuie să se încadreze în valoarea estimată. Legea dă posibilitatea, în mod excepțional, ca valoarea maximă să fie majorată cu 15%. Aceasta, dacă toți ofertanții au depășit valoarea cu maximum 15%”, a explicat primarul Emil Boc.
Decizia CNSC este „respingere pe fond” și va duce la reluarea licitației.
Valoarea proiectului centurii metropolitane a fost majorată deja, tocmai pentru a permite continuarea procedurilor de licitație. Agenția Națională de Achiziții Publice nu a avizat creșterea costurilor cu 30% a proiectului centurii metropolitane.
Proiectul centurii metropolitane Cluj a fost licitat în două etape. Valoarea totală a investiției ajunge la 8,6 miliarde de lei cu TVA. Faza 1 va presupune costuri de 6,1 miliarde de lei, iar Faza II – 2,5 miliarde de lei. Durata de execuție a lucrărilor pentru fiecare fază a proiectului este de 4 ani, iar termenul total al lucrărilor este estimat la 8 ani.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: