Administrație

Emil Boc: „Lucrările la metrou vor începe, cel mai probabil, săptămâna aceasta”

„Lucrările la metroul clujean vor începe, cel mai probabil, săptămâna aceasta”, a anunţat Primarul Emil Boc.

Încep lucrările la metroul clujean/Foto: imagine randare metrou Emil Boc - Facebook Încep lucrările la metroul clujean/Foto: imagine randare metrou Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Emil Boc a anunţat că lucrările la metrou „vor începe, cel mai probabil, săptămâna aceasta”. Anunţul a fost făcut la inaugurarea lucrărilor la şcoala gimnazială din Hub-ul educaţional Borhanci, de astăzi, 3 iunie. 

 


„Proiectul care vizează metroul va începe, cel mai probabil, în această săptămână. Noi nu spunem nimic, doar muncim. Cel mai probabil în această săptămână vom începe lucrările. După care evident depunem proiectul pentru Trenul Metropolitan, iar anul viitor va fi finalizată conectarea Clujului la AutostradăSunt câteva din proiectele care pregătesc calitatea vieţii pe termen la lung la Cluj-Napoca”, a declarat edilul. 

A fost semnată autorizaţia de construire pentru metroul clujean

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat pe 21 mai, în regim de urgență, autorizația de construire pentru investiția „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa 1 a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”. 


Potrivit proiectului, Magistrala 1 de metrou Cluj va avea o lungime de 21,3 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran.

Etapa 1 a proiectului se va desfășura pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești. Traseul liniei de metrou ușor începe din zona rezidențială din Florești. Astfel, primele stații vor deservi zonele de locuințe, apoi zonele multifuncționale desfășurare în jurul viitorului Spital Regional de Urgență, respectiv al centrului comercial din apropiere. 


Cu următoarele stații se va intra pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, acestea deservind cartierul Mănăștur, apoi linia va urma magistrala rutieră vest-est, traversând centrul orașului până în Piața Mărăști. De aici, o linie va continua spre zona industrială Muncii, iar o alta va deservi cartierele Gheorgheni și Sopor

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autorizație de construire pentru Metroul și trenul metropolitan din Cluj. A fost semnată azi!

Au început lucrările la şcoala gimnazială din Borhanci. Emil Boc: „Va îndeplini toate criteriile unei clădiri verzi europene de ultimă generaţie”

Ultimele Stiri
abonare newsletter