Administrație

Peste 54 de milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din judeţul Cluj

Bani pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din judeţul Cluj.

Peste 54 de milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din judeţul Cluj | Foto: Consiliul Judeţean Cluj – comunicat de presă Peste 54 de milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din judeţul Cluj | Foto: Consiliul Judeţean Cluj – comunicat de presă

 

 


Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a primit recent notificarea de acceptare pentru finanțare a proiectului „Extindere rețele de alimentare cu apă și canalizare în aglomerările Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Huedin, Aghireșu-Fabrici, Bonțida și Cojocna” prin Programul Național de Redresare și Reziliență - PNRR.

 


„Este o nouă veste bună și o investiție la finalul căreia, cu ajutorul banilor europeni, vom obține o infrastructură de apă şi canalizare modernă, adaptată celor mai noi standarde în domeniu. Astfel, vom aduce clujenilor un plus de bunăstare și confort. De asemenea, e un pas înainte spre ambițiosul obiectiv asumat, acela de racordare integrală a județului la apă potabilă de cea mai bună calitate și canalizare”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

Peste 54 de milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare

Conform notificării Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene de acceptare a finanțării, valoarea totală a proiectului este de 54.457.071,51 lei, cu TVA inclus.


Lucrările propuse vizează extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în 11 localități din județul Cluj, respectiv Cluj-Napoca, Florești, Gherla, Mintiu Gherlii, Dej, Huedin, Macău, Leghia, Băgara, Bonțida și Cojocna. Concret, rețelele de apă vor fi extinse pe o lungime totală de 13,48 km, iar cele de canalizare pe o lungime de 33,99 km.

Proiectul vine în completarea investițiilor majore derulate de Compania de Apă „Someș” S.A., prin programele cofinanțate de Uniunea Europeană, conform Master-Planului actualizat în anul 2022 – Strategia de investiții la nivel regional pe termen scurt, mediu și lung (2050).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe: „Am introdus în județ aproape 1.500 de kilometri de canalizare, cât distanța de la Cluj la Frankfurt.”

Apă în Apuseni. Consiliul Județean a început lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a Clujului. Alin Tișe: „Investiția va crea premisele unei dezvoltări accelerate a întregii regiuni”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter