Administrație

Noi echipamente medicale performante, prin fonduri PNRR, pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Investițiile în sănătate continuă!”

Noi echipamente medicale pentru imvestigare și diagnostic, din bani europeni, vor intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Noi echipamente medicale, din bani europeni, pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca|Foto: Consiliul Județean Cluj Noi echipamente medicale, din bani europeni, pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca|Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Luna trecută, Spitalul de Recuperare Cluj a fost încadrat de Ministerul Sănătății în categoria de nivel de competență foarte înalt.

Dotări de înaltă tehnologie pentru pacienți 

10 dotări de înaltă tehnologie vor fi achiziționate de Consiliul Județean, din fonduri europene.


Astfel, Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP .(Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea a 10 echipamente medicale performante cu care va fi dotat Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: 
Spitalul de Recuperare din Cluj folosește un robot pentru a-i reînvăța pe pacienți să meargă. VIDEO

Cu o valoare totală estimată de 1.512.880 de lei, dotările vor fi cumpărate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.


 „Scopul nostru este acela de a îmbunătăți calitatea actului medical și a diversifica paleta de servicii oferite. Pacienții trebuie să beneficieze de un sistem adecvat de investigare, diagnosticare și tratare, iar pentru asta e nevoie de infrastructura potrivită. Investițiile în sănătate continuă!”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean va beneficia de un sistem de examinare ultrasonografică doppler cervico-cerebrală, un ecograf dedicat evaluării complexe a afecțiunilor sistemice reumatologice, două defibrilatoare, un analizor pentru măsurarea oxidului nitric fracțional expirat, un audiometru, două holtere TA și două spirometre.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bani europeni pentru Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter