Administrație

Castelul Bánffy din Răscruci va putea fi vizitat zilnic. Regulamentul de acces a obiectivului turistic.

Castelul Bánffy din Răscruci va putea fi vizitat în fiecare zi.

Castelul Bánffy din Răscruci va putea fi vizitat zilnic. Regulamentul de acces a obiectivului turistic. | Foto: Consiliul Județean Cluj Castelul Bánffy din Răscruci va putea fi vizitat zilnic. Regulamentul de acces a obiectivului turistic. | Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Castelul Bánffy din Răscruci va putea fi vizitat zilnic, potrivit regulamentului de funcționare aprobat joi, 27 iunie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Cluj. Regulamentul a fost aprobat în unanimitate, cu 28 de voturi pentru. 

 


Documentul stabilește regulamentul de acces, programul de funcționare și sancțiunile pentru nerespectarea acestora. 

Regulamentul de acces a obiectivului turistic

Orarul de funcționare al obiectivului turistic este de luni până duminică între orele 09:00 - 22:00. Accesul ultimului vizitator individual sau grup poate avea loc cu cel puțin 45 de minute înainte de ora de închidere anunțată.


Potrivit documentului, vizitarea obiectivului turistic se face individual sau în grupuri, cu respectarea orarului de vizitare și a condițiilor impuse de prezentul regulament, în baza unei cereri prealabile adresate președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, și aprobată de către acesta.

Capacitatea maximă a obiectivului este de 100 persoane în clădirea Castelulului Bánffy, 50 persoane în clădirea administrativă C3 și 200 persoane în curtea obiectivului.


Marius Mânzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că momentan vizitarea obiectivului turistic se poate face doar în baza unei cereri prealabile, pentru că încă nu există un departament care să se ocupe de programări. 

„Încă acel compartiment care se va ocupa să gestioneze programările nu este creat. Cineva trebuie să le gestioneze și probabil că Alin Tișe va desemna pe cineva până la final. În măsura în care se gestionează venim să completăm regulamentul cu orice credem de cuviință că este în beneficiul celor care doresc să viziteze obiectivul, în funcție de cum se va desfășura activitatea real", a declarat Marius Mânzat, în ședința ordinară de astăzi. 


CITEȘTE ȘI
Lucrările la Castelul Banffy din Răscruci, finalizate! Un nou obiectiv turistic pe harta Clujului

De asemenea, regulamentul de funcționare arată că orarul de funcționare poate fi modificat prin dispoziția Președintelui Consiliului Județean Cluj în funcție de sezon sau în cazul unor situații speciale (activități culturale, artistice, filmări și sesiuni foto, delegații străine, etc).

Totodată, nerespectarea regulamentului de acces va fi sancționată cu sume între 200 – 2.000 de lei. 

Regulamentul integral de funcționare a Castelului Bánffy din Răscruci poate fi citit integral pe site-ul Consiliului Județean Cluj

Record de vizitatori la Castelul Bánffy din Răscruci, într-o singură zi

La începutul lunii iunie, aproape 5.000 de vizitatori au trecut pragul Castelului Banffy cu ocazia Săptămânii Porților Deschise. 

Cu prilejul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), aproximativ 1.500 de persoane au vizitat Castelul Bánffy din Răscruci într-o singură zi. 

CITEȘTE ȘI:
Cinefilii s-au bucurat de Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci. Evenimentul a fost SOLD-OUT.

În urma lucrărilor de restaurare, conservare și punere în valoare derulate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, Castelul Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea.

Lucrările au vizat atât zidurile interioare și exterioare ale castelului, compartimentările, finisajele, instalațiile de utilități, cât și componentele artistice, precum tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn și lemn pictat, mobilierul, șemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripțiile etc.

De asemenea, a fost restaurat și parcul castelului, o componentă importantă fiind reprezentată de amenajarea lacului din incintă. Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare peisagistică și de plantare de arbori și au fost consolidate și alte trei imobile care au destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Castelul Bánffy din Răscruci, un „giuvaier” arhitectural redat publicului. Alin Tișe: „O realizare a tuturor clujenilor”.

Castelul Banffy din Răscruci, platou de filmare! Primele evenimente, confirmate pentru anul viitor: „Tarifele de închiriere vor fi modice”.

Castelul Bánffy din Răscruci, atunci și acum. O capodoperă arhitecturală care a rezistat în timp.

Ultimele Stiri
abonare newsletter