Administrație

Ce arbori vreți lângă blocuri și pe trotuare, ornamentali sau fructiferi?

Vouă vă plac genul acesta de alei, cu pomi fructiferi? Calci în fructe strivite și putrede, miroși a borhot trei zile și mai duci și duhoarea în casă.

Ce arbori vreți lângă blocuri și pe trotuare, ornamentali sau fructiferi?| Foto: cititor monitorulcj.ro Ce arbori vreți lângă blocuri și pe trotuare, ornamentali sau fructiferi?| Foto: cititor monitorulcj.ro

 

 


Clujenii se arată deranjați de pomii fructiferi de pe lângă blocuri și alei, din cauza mirosului provocat de fructele strivite de pe jos.

 


Pe lângă mai multe alei și blocuri de pe raza municipiului Cluj-Napoca, există diferiți pomi fructiferi care pe cat sunt de frumoși, pe atât de enervanți pot deveni, iar aici nu ne referim la copacul în sine, ci la fructele care cad pe jos și ajung să fie luate în picioare de trecători.

Ce arbori vreți lângă blocuri și pe trotuare, ornamentali sau fructiferi?| Foto: cititor monitorulcj.ro

Astfel, fructele, odată strivite, emană un miros mai puțin suportabil și pot deveni un adevărat deranj pentru cei care sunt nevoiți să treacă zilnic prin aceste zone, deoarece își murdăresc încălțămintea și duc atât mizeria, cât și mirosul, în propriile locuințe.


„Vouă vă plac genul ăsta de alei, cu pomi fructiferi? Calci în fructe strivite și putrede, miroși a borhot trei zile și mai duci și duhoarea în casă”, a relatat un clujean pentru monitorulcj.ro

Ce zice Primăria despre asta?

Monitorulcj.ro a contactat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca pentru a-i întreba ce fel de pomi trebuie lângă blocuri și trotuare, ornamentali sau fructiferi. Aceștia ne-au răspuns că nu există vreo reglementare în acest sens. De asemenea, aceștia au confirmat că de obicei se plantează copaci oranamentali, însă nu pot să taie toți copacii.


De altfel, Primăria Cluj-Napoca spune și asociațiile de proprietari ar trebui să se ocupe de igienizarea acestor zone și nu doar echipele responsabile pentru igienizarea orașului. Cât despre sancționarea asociațiilor, Primăria spune că nu există o astfel de măsură în acest sens.

Articol scris de Ilinca Dandoczi


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lacul din Gheorgheni este mizerabil și pute. Îl mai curăță cineva?

Ultimele Stiri
abonare newsletter