Administrație

Proiect de 125 de milioane de lei pentru centrale de termoficare alimentate cu hidrogen. Emil Boc: „Economii la factură şi mai mulţi bani în buzunarul clujenilor”.

Proiect de 125 de milioane de lei pentru centrale de termoficare alimentate cu hidrogen, la Cluj-Napoca.

Proiect de 125 de milioane de lei pentru centrale de termoficare alimentate cu hidrogen | Foto: Depositphotos.com Proiect de 125 de milioane de lei pentru centrale de termoficare alimentate cu hidrogen | Foto: Depositphotos.com

 

 


Un proiect pentru susţinerea dimensiunii verzi, nepoluante a fost aprobat marţi, 30 iulie, de consilierii locali, într-o şedinţă extraordinară. Proiectul presupune folosirea hidrogenului pentru centralele de termoficare. 

 


„Proiectul vizează depunerea, până la sfârșitul lunii iulie, de 125 milioane de lei, de către Regia de Termoficare, pentru susținerea dimensiunii verzi, nepoluante. Din cei 125 milioane de lei, 75 milioane sunt din fonduri europene, iar 50 de milioane, de la bugetul local. Vom putea alimenta aceste centrale care produc energie cu hidrogen. Este o noutate absolută. Noi, în strategia orașului, urmărim achiziționarea de autobuze cu hidrogen și a unei stații de producere a hidrogenului. Nu are rost să construiești o stație de producție de hidrogen dacă nu o folosești multiplu, pentru că ea este costisitoare. Este cea mai scumpă parte a hidrogenului”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 

„Economii la factură şi mai mulţi bani în buzunarul clujenilor”

Emil Boc a precizat că municipiul va avea o staţie de producere de hidrogen care va alimenta mijloacele de transport public cu hidrogen, precum şi sistemul de termoficare. 


„Dacă tot facem stație de producere de hidrogen, acesta trebuie utilizat și pentru alte elemente decât pentru transportul public, iar cel mai la îndemână este sistemul de termoficare. Acest proiect pe care îl propunem vizează producerea de energie 100% sau parțial cu hidrogen. Viziunea aceasta este. Introducem dimensiunea cu hidrogen inclusiv în sistemul de termoficare. Acest oraș trebuie să producă cât mai multă energie verde, pentru a avea cât mai puțină poluare, o viață de calitate pentru oameni şi mai multă sănătate. Utilizarea acestor tehnologii verzi aduce și economii la factură, mai mulți bani în buzunar pentru clujeni. Suntem câștigători pe toate planurile dacă continuăm pe această direcție verde, nepoluantă”, a declarat Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

De când vor circula autobuzele cu hidrogen la Cluj-Napoca? Emil Boc: „Există resursă europeană pentru investiție”.

Transportul viitorului! Autobuz cu hidrogen pe străzile din Cluj-Napoca. Emil Boc: „Este un deschizător de drum”

Ultimele Stiri
abonare newsletter